Alkuvuoden treeni-innostus on nyt kuumimmillaan ennen rantakauden alkua ja kuntokeskukset ruuhkaisina miesten ja naisten ärsyttäessä lihaksiaan. Mutta miten pitäisi treenata ja mitä? QX:n Jari Ketola listaa kuusi kuuminta treeni- ja terveystrendiä.

 

Kuva: press

 

1.  Huomio varpaasi –  Barefoot-kengät

Paluu perusasioihin. Tämä on ihmiselle luonnollinen tapa kävellä ja juosta. Baredfoot-kengistä tai varvaslenkkareista on tullut yksi päivän kuumimmista trendeistä. Näillä juostessa tunne on sama kuin kesällä ruohikolla tai rannalla kirmatessa. Kenkiä on sisä ja ulkokäyttöön.

2. Toiminnallinen voimaharjoittelu

Erilaisilla hauskoilla välineillä treenaminen, esim. TRX:llä. Kahvakuulan, hyppynarun, kepin tai jumppapallon kanssa treenatessa pystyt tekemään erilaisia harjoituksia ja liikkeitä, jotka ovat monipuolisempia ja luonnollisempia. Tarkoitus on treenata monipuolisesti, jotta kroppa saa mahdollisuuden kehittyä eikä totu kuten helposti käy aina kerta kerran jälkeen samana toistuvaan rasitukseen.

3. Aurinkovitamiini D

Hyvin tärkeä asia meillä täällä pohjoisessa asuville. Meillä auringon valoa ei ole riittävästi D-vitamiinin luonnolliseen kehittymiseen iholla. D-vitamiini on hyvän fyysisen terveyden perustekijä.

4. Ulkoilu

Erilaiset ulkoiluharrastukset, yleisurheilu, katu- ja maastojuoksu, kävely, pyöräily, hiihto ja uinti esimerkiksi.  Yhä useampi vetää lenkkarit jalkaan ja lähtee ulos raikkaaseen ilman saadakseen liikuntaa.

5. Tanssi sutjakaksi

Erilaiset riemukkaat tanssipainotteiset treenit joihin jokainen voi osallistua. Näitä ovat esimerkiksi supersuosittu Zumba ja tankotanssi. Erilaisia tunteja on tarjolla kuntokeskuksissa kautta maan.

6. Personal trainer

Tavoitteena on, että saat kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen ohjeistuksen ruokailuun, treenaamiseen,  treenitapoihin ja lepäämiseen, jotta saavutat juuri omat tavoitteesi. Kaikki me olemme yksilöitä, tarpeemme ja tavoitteemme ovat erilaiset.

Lähde QX.se