Eilen testattiin Pietarin uutta homosensuurilakia käytännössä. Tuomioistuinkäsittely keskeytettiin viiden minuutin jälkeen, kun todistaja ei saapunut paikalle. Toisessa tapauksessa syytteet propagandasta hylättiin.

Sergey Kondrashov, kuva: press

Maanantaina Pietarissa oli oikeudenkäynti Igor Kochetkovia ja Sergey Kondrashovia vastaan. Heidät pidätettiin sensuurilain vastaisen mielenilmaisun yhteydessä. Kochetkovin oikeudenkäynti päättyi viiden minuutin jälkeen, kun poliisi, jonka piti asiassa todistaa, ei saapunutkaan paikalle. Seuraava yritys saada todistaja paikalle on 4. toukokuuta.

Kondrashovin syytettä käsiteltäessä poliisi oli paikalla ja Kondrashov tuomittiin poliisin määräysten noudattamatta jättämisestä. Uutta sensuurilakipykälää ei kuitenkaan sovellettu huolimatta siitä, että poliisi todisti määränneensä tätä lopettamaan lesbiaanisuuden puolesta propagoinnin.

Olga Lenkova, venäläisen All Out organisaation viestintävastaava kertoo, että syytteet homosensuuripykälän rikkomisesta hylättiin todisteiden puuttuessa.

– Logiikka päätöksen takana on yhä epäselvä, kertoo Lenkova. Poliisi pelkää toimia uuden pykälän mukaisesti eikä halua ottaa vastuuta ennakkopäätöksestä. Tuomareiden päätös on epälooginen ja epäilyttävä paitsi juristeille myös muille, hän jatkaa.

Kondrashov kertoo olevansa valmis valittamaan tuomioistuimen päätöksestä saadakseen loogisemman tuomion.

Aiheesta kirjoitti QX.se