Viime viikolla Tanskan Mr. Gay Jobbbe Joller keskeytti Mr Gay Europe -kilpalun Roomassa. Syyksi Tanskan hallitseva homo kertoi, että hän koki kilpailun edistävän liian yksipuolista ja kyseenalaistakin kuvaa homoista. Jobbe Jollerin mitta täyttyi hänen kuullessaan, että kilpailijoiden tulisi osallistua seksikkääsen autonpesuun osana kilpailua.

Eilen myös Ruotsin Mr Gay Erik da Silva kertoi ruotsalaiselle QX:lle, että kilpailijoita kohdeltiin kuin koiria helteisessä Roomassa, mm. ruokahuollossa oli puutteita.

Suomen hallitseva Mr. Gay Janne Tiilikainen palasi tänään aamyöstä Roomasta Suomeen ja kertoi tuntemuksistaan QX:lle.

Kuva: Tero Heino

Heti kättelyssä Janne Tiilikainen totesi, että mitään seksisävytteistä autonpesuosiota ei kilpailussa edes ollut. Kilpailun alkupäivinä liikkui puheita, että kilpailijat osallistuisivat leikkimieliseen vanhan auton pesuun, mutta tätä ei koskaan toteutettu. Jannen mukaan kyse oli huhuista, joiden perusteella Jobbe Joller ehkä sitten teki ratkaisunsa itsenäisesti, muiden kilpailijoiden kanssa keskustelematta.

Janne Tiilikainen kertoi myös, että kilpailijoille tehtiin hyvin selväksi, että mihinkään ei ollut pakko osallistua ja pornahtavasti ei ollut pakko esiintyä. Toki luonnollisesti uima-asussa esiintyminen kuuluu tälläiseen kilpailuun. ”En itse edes koe olevani erityisen seksikäs”, totesi Janne. ”En kannata esineellistämistä”.

Kilpailun järjestelyt eivät kaikilta osin osuneet nappiin, mutta nälkää Janne ei kärsinyt. ”Ruokaa ja virvokkeita sai aina kun niitä tuottajilta pyysi”, Janne sanoo. Ainoana haittapuolena Janne kertoo helteisen Rooman sään ja pitkät päivät. Ennen lavaesiintymisä ei aina päässyt suihkuun virkistäytymään ja meikkaajia tai stylistejä ei ollut käytettävissä, ”näiltä osin kilpailu oli huonommin järjestetty kuin Mr Gay Finland -kilpailu”, toteaa Janne.

”Elämäni hienompia hetkiä”, toteaa Janne kuitenkin lopuksi Rooman Mr Gay Europe -kilpailusta.

Mr Gay Finland Janne Tiilikainen oli viiden parhaan joukossa ja voitti parhaan haastattelun maininnan. Mr. Gay Europen tittelin vei Espanja jo kolmannen kerran, voittaja oli nyt 19-vuotias Miguel Ortiz.