Kirkkokuntiin sitoutumaton, äärikristillinen Aslan ry järjestää leirejä, joilla pyritään eheyttämään seksuaalisesti ”rikkinäisiä” ihmisiä. Heihin kuuluvat Aslanin mukaan paitsi homot, myös esimerkiksi pornoa netistä katsovat heterot ja kaikki, jotka masturboivat.

Leirille soluttautunut Helsingin Sanomien toimittaja Antti Pikkanen kirjoitti kokemuksistaan lauantaina ilmestyneeseen Kuukausiliitteeseen.

Leireille pyrkivien taustat tarkistetaan eikä sinne päästetä toimittajia. Pikkanen ilmoitti olevansa ”opiskelija” ja onnistui soluttautumaan leirille.

Aslan soveltaa Elävät vedet -nimistä ohjelmaa, jonka on kehittänyt yhdysvaltalaisen ex-gay-liikkeen johtohahmoihin kuuluva Andrew Comiskey. Toiminnan koordinaattori Suomessa on And Chambers-niminen brittimies, joka on Comiskeyn tavoin ”entinen homo”. Päämääränä on mm. ohjata osallistujia Jumalan avulla pois homoseksuaalisuudesta.

Leirin vetäjien mukaan Aslanin eheytystoiminta perustuu ”Raamatun kirjaimelliseen tulkintaan sekä moderniin psykologiaan”.

Omaa osallistumistaan ja ammattinsa salaamista toimittaja perustelee journalistin ohjeiden yhdeksännellä pykälällä, jonka mukaan tietoja voi hankkia poikkeuksellisilla keinoilla, jos yhteiskunnallisesti merkittäviä seikkoja ei voi muuten selvittää.

 

Lue koko reportaasi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä:

Asiasta uutisoi mm.:

Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat