Johanna Korhonen

Kuva: pressikuva

Helsingin hovioikeus on tuominnut Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen sakkoihin työsyrjinnästä.

Hovioikeuden mukaan Telanne asetti toimittaja Johanna Korhosen epäedulliseen asemaan tämän sukupuolisen suuntautumisen takia. Telanne purki Korhosen ja Alma Median omistaman Lapin Kansa -lehden välisen päätoimittajasopimuksen vuonna 2008 saatuaan tietää, että Korhosen puoliso on nainen ja poliittisesti aktiivinen.

Telanne sai rangaistukseksi 15 päiväsakkoa, mikä tekee noin 6 800 euroa. Telanteen on myös korvattava Korhosen oikeudenkäyntikulut, joita kertyi yhteensä noin 12 600 euroa.

Johanna Korhonen kertoo olevansa iloinen, että oikeus toteutui. Hänellä ei ole aikeita viedä asiaa enää korkeimpaan oikeuteen.

– Olen iloinen kuin lintu, ja hyvin tyytyväinen siitä, että tämä monta vuotta kestänyt prosessi alkaa olla ohi, Korhonen kertoi Ylen uutisille. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi toissa vuoden toukokuussa Telannetta vastaan nostetun syytteen työsyrjinnästä. Oikeuden mukaan syrjinnästä ei ollut riittävästi näyttöä.

Vuonna 2010 Alma Media tuomittiin maksamaan 80 000 euroa vahingonkorvauksia Johanna Korhoselle laittomista potkuista. Tuolloin Korhonen haki korvauksia siviilioikeudenkäynnissä. Hovioikeuden tänään antama tuomio oli osa erillistä rikosoikeudenkäyntiä.