Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on viikonloppunan Kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa ottanut kantaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja todennut homoseksuaalisen seksuaaliseksi poikkeavuudeksi, joka aiheuttaa kipua.

Päivi Räsänen on ollut homokansan epäsuosiossa pitkään. Kuva Helsinki Pride -kulkueen järjestäytymisestä Senaatintorilla kesällä 2011. Kuva: Sami Montell / QX

 

Räsänen otti puheessaan kantaan kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisesta avioliittolaista, joka on tulossa eduskunnan käsittelyyn syksyllä sekä tähän liittyvään samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuteen. ”Elämme merkillistä aikaa, kun ihmiskunnan historian luonnollisinta asiaa, äitiyttä ja isyyttä, joudutaan puolustamaan ikään kuin se olisi jonkun uskonnollisen ääriryhmän keksintö”, Räsänen puhui.

Puheessaan Räsänen totesi tasa-arvoisen avioliittolain merkityksen, ”parisuhdelain, homoadoptiolain ja sukupuolineutraalin avioliiton perimmäisenä tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnan asenteisiin, jotta homoseksuaalinen suuntautuneisuus tunnustettaisiin heteroseksuaalisuuden rinnalle tasavertaiseksi tavaksi toteuttaa seksuaalisuutta”. ”Sillä pyritään poistamaan ympäristön syyllistävät asenteet ja homosuhteisiin liittyvä syyllisyys”, Räsänen jatkoi.

Räsäsen mukaan ”kirkko syyllistyy homoseksuaalien syrjintään, jos he eivät saa kuulla Jumalan sanan koko totuutta” ja jatkaa, että ”seurakunnissa tulisi löytyä enemmän tilaa ja rakkautta niille ihmisille, joiden kipuna on homoseksuaalinen tunne-elämä tai muu seksuaalinen poikkeavuus”.

Tasa-arvoinen avioliittolaki oli hallitusohjelmassa nykyistä hallitusta muodostettaessa, mutta se poistettiin siitä Päivi Räsäsen vaatimuksesta, kun Jyrki Katainen kutsui Kristilliset viimeisenä oljenkortena mukaan hankaloituneisiin ja pitkittyneisiin hallitusneuvotteluihin.

{poll id=12329}

Räsäsen puhe on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.