Libanonin psykiatrinen yhteisö on ensimmäisenä Lähi-idän arabimaista antanut lausunnon, ettei homoseksuaalisuus ole mielenvika ja että sitä ei tarvitse hoitaa.

Lausunnossa todettiin: ”Homoseksuaalisuus ei itsessään vaikuta arvostelukyvyn, henkiseen tasapainoon, luotettavuuteen tai aiheuta yhteiskunnallisten ja ammatillisten taitojen puutetta. Oletus, että homoseksuaalisuus olisi seurausta perhedynamiikan häiriöistä tai epätasapainoisesta psykologisesta kehityksestä perustuu vääriin tietoihin.” 

Human Rights Watch paljasti kesäkuussa Libanonin sisäisestä turvallisuudesta vastaavien joukkojen kiduttaneen ja kohdelleen kaltoin sekä transsukupuolisia että homoja. Keinoihin kuului fyysinen väkivalta, simputus, nöyryyttäminen ja väkivalloin saadut tunnustukset. Viime vuonna paljastettiin myös miten Libanonin turvallisuusjoukot hyökkäsivät beirutilaiseen homoelokuvateatteriin pidättäen 36 miestä ja ottaen näytteitä heidän peräaukostaan.

Libanonin rikoslain 534 kieltää ”luonnonlakien vastaiset” seksisuhteet. Näistä voi saada vuoden vankeusrangaistuksen.

http://www.pinknews.co.uk/2013/07/12/lebanese-psychiatric-society-makes-unprecedented-statement-against-gay-conversion-therapy/