Ikean asiakaslehden viimeisimmästä numerosta voimme lukea lesbopari Clarasta ja Kirstysta, mutta Venäjällä juttu on sensuroitu propagandalakien perusteella.

Kyseessä on Ikean asiakaslehti Liven kotikäynti-reportaasi, joka on korvattu venäläisessä versiossa. Ikea on ollut mukana ja antanut hyväksynnän vaihdokselle. Ikean viestintävastaava Ylva Magnussonin mukaan he eivät poliittisesti sitoutumattomina ota kantaa.

– Meillä on viestinnässämme kaksi johtotähteä, joita haluamme välittää Ikeasta. Ensimmäinen on kodinsisutus, toisen mukaan noudatamme lainsäädäntöä. Meille on tärkeää olla neutraaleja uskonnon ja politiikan suhteen, hän sanoo Aftonbladetille.

Viimeksi Ikea julkaisi homoparista lehdessä vuonna 1993, mistä monet Ylva Magnussonin mukaan provosoituivat. Syy homoparien vähyyteen Ikean markkinoinnissa on siis halu pysyä poliittisesti ja uskonnollisesti neutraalina.

– Toimintammehan on suuntautunut kodinsisustukseen ja haluamme olla neutraaleja, mutta uskomme toimintamme Venäjällä voivan lopulta luoda positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan olemalla ketään syrjimättömiä ja kuvastamalla paikallisia markkinoita, niin Älmhultissa kuin suurkaupungeissa.

Lähde: qx.se

Aftonbladetin artikkeli