Kuva: Photo by Owen Sweeney/Invision/AP/TT

Elton John jyrähti Moskovan konsertissaan homolakia vastaan:

”Haluan näyttää teille ja maailmalle, että välitän”

Elton Johnin jyrähti loppuunmyydyssä konsertissaan Moskovassa maan tiukkaa homolakia vastaan. Hän omisti loppuunmyydyn esiintymisensä 23-vuotiaan venäläisen Vladislav Tornovoin muistolle, joka kuoli koko maailmaa järkyttäneessä homofobisessa hyökkäyksessa aiemmin tänä vuonna.

– Olen syvästi murheellinen ja järkyttynyt HLBTI-yhteisöä vastaan olevasta nykylainsäädännöstä.  Se on epäinhimillinen ja eristävä, Elton John sanoi konsertissa yleisölleen.

– Ihmiset ovat vaatineet nykylainsäädännön perusteella, että en saa tulla konsertoimaan tänne Venäjälle. Monet, monet ihmiset pyysivät minua kuitenkin tulemaan ja kuuntelin heitä. Rakastan tulla tänne!. Katsokaa ympärillenne tänään. Näette miehiä, naisia, vanhoja, homoja ja heteroita. Tuhannet Venäjän ihmiset nauttivat musiikista. Olemme kaikki täällä sovussa ja harmoniassa. Harmonia muodostaa onnellisen perheen ja vahvan yhteiskunnan, John muistutti kuulijoitaan.

– Toivoisin, että jokainen teistä pitää tämän hengen elämässään ja sydämessä. Toivotan teille rakkautta, rauhaa, terveyttä ja onnea.

Konsertin yleisössä osoitettiin suurta suosiota Elton Johnin puheelle ja esiintyminen sujui ongelmitta loppuun saakka. Elton Johnin seuraava konsertti on lauantaina 7. joulukuuta Kazanissa.