Veikkausliigan toisten kunnioittamista korostava Respect-kampanja on jatkunut vuoden verran. Eilisellä tiedotteellaan Veikkausliiga ilmoittaa osallistuvansa Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen ja pyrkii kohentamaan seksuaalivähemmistöjen asemaa suomalaisen urheilun piirissä ja tuomaan esiin suomalaisten urheilutoimijoiden arvomaailmaa.

Straight Star Ally -hankkeen uusi toimintamuoto Tasavertaisen Urheilun Lupaus (TAULU) on mm. seurojen ja sarjojen työvälineeksi tarkoitettu periaatelupaus.

TAULU:n allekirjoittajat sitoutuvat kolmeen periaatteeseen:

1) Kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta.

2) Homofobia ei kuulu suomalaiseen urheiluun. Urheilu ja urheilusta nauttiminen kuuluvat kaikille.

3) Kohtelemme kaikki ihmisiä tasapuolisesti heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan huolimatta emmekä hyväksy homofobiaa missään muodossa.

Veikkausliiga on suomalaisen jalkapalloilun korkein sarjataso.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa: Kuva: Veikkausliiga.com

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kommentoi Veikkausliigan osallistumista seuraavasti: ”Jalkapallon maailma ei ole syrjinnästä vapaa, mutta osallistumalla Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen haluamme omalta osaltamme muistuttaa, että muutos on mahdollista. Toki toivomme, että myös muissa sarjoissa ja seuroissa pohdittaisiin näitä kysymyksiä ja otettaisiin kantaa. Yleisöllä on oikeus tietää, millaista arvomaailmaa suomalainen urheilu edustaa.”

QX.fi on syksyllä uutisoinut uutisoinut SSA-hankkeesta.