Kööpenhaminan euroviisujen järjestäjät selvästi kuulivat Suomen Krista Siegfridsin viestin. Kööpenhaminan kaupunki tarjoaa kaikille pareille, yhtälailla hetero- ja homopareille, mahdollisuuden avioitua viisuviikolla. Vihkiäiset voi viettää valituissa paikoissa Kööpenhaminassa ennen euroviisujen finaalia 7. – 10.5.

Kuva: Köpenhaminan kaupunki

Kolme venäläistä homoparia vihitään ensimmäisinä

Euroviisutapahtuman toimistopäällikkö Flemming Otto kertoi uutistoimisto Reutersille, että 30 eri puolilta maailmaa kotoisin olevaa paria aikoo avioitua tapahtuman aikana, kolme venäläistä homoparia vihitään ensimmäisinä. Kaikkiaan vihkimistä odottaa jo 20-30 paria, tanskalaisia ja ulkomaalaisia.

– Ei ole mikään salaisuus, että Eurovision laulukilpailu houkuttelee runsaasti homoja Kööpenhaminaan ja viime vuonna voimaan tullut uusi laki on tehnyt meille helpommaksi vihkiä samaa sukupuolta olevia ulkomaalaisia, kertoo Otto.

– Haluamme jakaa Tanskalle ominaista monimuotoisuutta ja avoimuutta. Haluamme vihkiä kaikki onnellisest parit, olen varma siitä, että meille tulee kova kiire, jatkaa Otto.

Kööpenhaminan euroviisuviikon aikana on mahdollisuus open air -vihkimiseen, tällä juhlistetaaan sekä euroviisuja että Tanskassa 25 vuotta voimassa ollutta mahdollisuutta rekisteröityyn parisuhteeseen.

Eurovision laulukilpailuja seurasi viime vuonna 170 miljoonaa katsojaa 36 maassa. Kööpenhaminan kilpailu 6. – 10. toukokuuta on järjestyksessä viideskymmenesyhdeksäs.

Euroviisuvihkimiseen voi yhä ilmoittautua Kööpenhaminan kaupungin sivuilla.

Aiotko avioitua Kööpenhaminan viisuviikolla, ota yhteyttä QX:ään haastattelua varten, [email protected].

 

Lähteet: pinknews.com ja eurovision.tv