Alkava viikko tuo vastakkaisia uutisia maailmalta. Yhtäällä vähemmistön ihmisoikeudet paranevat, toisaalla otetaan takapakkia.

Malta hyväksyi homoliitot

 

Maltan parlamentti hyväksyi samaa suokupuolta olevien siviilivihkimisen eilen. Samalla samaa sukuopuolta olevat parit saivat adoptio-oikeuden. Lakimuutos hyväksyttiin äänin 37-0, oppositio kieltäytyi äänestämästä.

Maltan pääkaupungin Vallettan kadut täyttyivät tuhansista juhlijoista. Kuva: AFP PHOTO/MATTHEW MIRABELL

 

Malta on Euroopan Unioniin kuuluva saarivaltio Välimerellä, sen väkiluku on reilut 400 000.

 

 

Bruneissa homot voidaan kivittää kuoliaaksi

 

Brunein valtiossa astuu 22. huhtikuuta voimaan rikoslain muutos, sen perusteella homoseksistä voidaan tuomita kuolema kivittämällä. Muita rikoksia joista voidaan tuomita kuolemanrangaistus ovat raiskaus, aviorikos, sodomia, muslimien avioliiton ulkopuoliset suhteet, Koraanin loukkaaminen, jumalanpilkka, profeetaksi julistautuminen ja murha.

 

YK on ilmoittaunut olevansa huolestunut Brunein lainsäädännön muutoksista ja todennut niiden olevan ristiriidassa kansainvälisen oikeuden kanssa ja rajoittavan ihmisoikeuksia.

 

Brunein Sulttaani Hassanai Bolkiah. Kuva: AP Photo/Sang Tan/TT

 

Brunei on vauras sulttaanikunta Kaakkois-Aasiassa, sen väkiliuku on noin 400 000.

 

Intia tunnustaa kolmannen sukupuolen

 

Intian korkein oikeus päätti tiistaina, että henkilö voi olla myös transgender. Oikeuden ratkaisun toivotaan vähentävän syrjintää. Oikeus totesi, että muunsukupuolisten tunnustamisessa on kyse ihmisoikeuksista.

 

Intia on asukasluvultaan maailman toiseksi suurin valtio, sen väkiluku on yli 1,2 miljardia.

 

Lähteet: QX.se, HS, Huffington Post