Kuva: Yksityinen

Estrogeenilla täytettyä kananpoikaa, laittomia twiitteja, manaamista, noitavainoa, machokulttuuria, punaisia homosukkia ja omankädenoikeuden ryhmiä. Homot maailmalla on artikkelisarja, jossa valaisemme millaista homojen elämä on maailman eri kolkissa.

Tiesitkö esimerkiksi, etteivät monet kiinalaiset usko homoseksuaaleihin; heitä on vain saduissa kuten lohikäärmeitä. Että Kolumbiassa hormonitäytteistä kananpoikaa pidetään syynä homoseksuaalisuuteen, tai että feikkihomot makaavat miesten kanssa Keniassa, jotta voivat myöhemmin kiristää heiltä suuria summia rahaa.

Kiinasta Kolumbiaan

Arki homoseksuaalille näyttää merkittävästi erilaiselta riippuen hänen asuin- ja elinpaikastaan maailmassa. Qx.se on ottanut yhteyttä homoihin esimerkiksi Kiinassa, Kolumbiassa, Indonesiassa, Meksikossa, Keniassa ja Venäjällä tutkiakseen ja valaistakseen miltä asenteet ja ennakkoluulot näyttävät eri mantereilla.

Juttusarja homoarjesta

Jotkut haastattelemistamme ovat pelänneet henkensä puolesta, eivätkä ole uskaltaneet mennä ulos oikealla nimellään ja vain epäröiden ovat jakaneet kuviaan. Mutta samanaikaisesti he pitävät tarinoitansa tärkeinä ja että useampien tulisi tietää millaista arki homoseksuaaleille on paikoissa, jotka harvoin saavat huomiota.

Homot maailmalla on artikkelisarja, joka julkaistaan kerran viikossa, pitäkää silmällä.

Teksti: Philip Ottosson, käännös: Katja Mentula. Julkaistu alunperin Qx.se -sivustolla.