Parrakas dragtähti Conchita Wurst on yksi suosikeista tämän vuoden Euroviisuissa, jotka alkavat ensi viikolla. Yli 15 000 on allekirjoittanut vetoomuksen estää Euroviisujen esittäminen. Venäläinen vanhempienjärjestö All-Russian Parent Meeting on aloitteen takana ja nimiä on kerätty Venäjän lisäksi Valko-Venäjällä ja Armeniassa.

”Transvestiitti Conchita Wurst on Itävallan edustaja Euroviisuissa, hänen elämäntyylinsä ei sovellu venäläisille. Suositusta kansainvälisestä kilpailusta, jonka lapsemmekin voivat nähdä, on tullut eurooppalaisten liberaalien toimesta areena sodomialle”, lukee ryhmän vaatimuksessa.  Venäjän todetaan lisäksi olevan eurooppalaisista maista ainoa, joka on onnistunut säilyttämään normaalit ja terveelliset perhearvot.

Lisäksi Armenian viisuedustaja Aram MP3 sanoi hiljattain haastattelussa, että ei ole normaalia elää kuten Conchita, jonka tulisi päättää, onko mies vai nainen. Sittemmin Aram joutui nöyrtymään anteeksipyyntöön, mutta vahinko oli jo tapahtunut ja hänet buuattiin ulos euroviisutapahtumasta Amsterdamissa.

Conchita kommentoi tapahtunutta ja kertoi mielellään selventävänsä Aramille, että hän on kovaa työtä tekevä nainen, joka vapaa-aikanaan on laiska nuori mies ja että hän mielellään keskustelee homofobiasta.

https://www.youtube.com/watch?v=uO799YWJUkY

Itävallan edustuskappale Rise Like a Phoenix, esittäjänä Conchita Wurst nähdään euroviisuissa 8. toukokuuta.

Lähde: QX.se