Nuoret heteromiehet eivät enää koe homoksi leimautumista uhkana – kaverin halailua tai yhdessä lusikassa nukkumistakaan ei pidetä mitenkään ihmeellisenä.

Kuva: James Franco/instagram

 

Tuoreen brittitutkimuksen, Changing social habits of heterosexual males, mukaan heteromiehet todellakin nukkuvat yhdessä. Maaliskuussa Men and Masculinities -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että käytännössä kaikki, 98 prosenttia, tutkimukseen osallistuneista valkoihoisista collage-ikäisistä miespuolisista urheilijoista on jakanut sängyn toisen miehen kanssa. Lisäksi 93 prosenttia vastaajista kertoi nukkuneensa lusikka-asennossa tai halailleensa toisen miehen kanssa.

Tutkimuksen tekijöiden mukaan tulos ilmentää maskuliinisuuden käsitteen muutosta nykykulttuurissa. Homofobian vähetessä heteromiehet käyttäytyvät paljon pehmeämmin kuin edeltävät sukupolvet, toteaa sosiologi Mark McCormack Durhamin yliopistolta. ”Tiesimme, että heteromiehet halailevat ja hellivät toisiaan ja halusimme ymmärtää ilmiötä tarkemmin”, kertoi McCormak Huffington Postille.

Tutkijat yllättyivät kuinka arkipäiväisenä tutkimukseen osallistuneet pitivät käyttäytymistään. ”He eivät ymmärrä, että vanhemmille miehille se olisi järkytys”, McCormak toteaa. ”Vanhempien miessukupolvien mielestä miesten välinen halailu on tabu”.

”Vanhemmat 1980-luvulla kasvaneet miehet saattavat yhä kokea tarpeelliseksi tuoda korostetusti esiin heterouttaan, mutta nykykulttuurin myönteisemmät asenteet homoseksuaalisuuteen tarkoittavat sitä, että nuoremmat miehet yksinkertaisesti  välittävät vähemmän siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat heidän käytöksestään.”

 

 

 

Lähteet: QX.se, Huffingtonpost.com