Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu SINUIKSI avattiin eilen 17.5. Homofobian ja transfobian vastaisena päivä yhteistyössä Ranneliike.net -sivuston kanssa.

Uudistuneen puhelin- ja verkkopalvelun kautta voi keskustella ammattilaisen kanssa, mikäli oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus mietityttävät.

Arvoiden mukaan joka 10. suomalainen kuuluisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön riippumatta asuinpaikasta, iästä, syntyperästä tai muusta tekijästä. Osa on sinut seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa, mutta merkittävä osa meistä kaipaa tukea miettiessään sosiaalisia paineita, vähemmistöstressiä, identiteettiä, seksiä, seksuaalisuutta, seurustelun aloittamista, ikääntymistä, koulu- tai työpaikkakiusaamista, eheyttämisyrityksiä tai muuta kaltoinkohtelua, kerrotaan palvelun tiedotteessa.

Neuvontapalvelun yhteydenottoihin vastaavat sosiaalipsykologi, psykoterapeutti Jussi Nissinen ja hahmoterapeutti, seksuaalineuvoja Tommi P. Pesonen. Valtakunnallista hanketta koordinoi toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

– Kysytyimpiä aiheita ovat mm. oman identiteetin jäsentäminen, hallittu ulostulo, huoli hyväksytyksi tulemisesta, yksinäisyys ja syrjinnän aiheuttama ahdistus. Toki palvelusta voi kysyä vinkkiä myös pienempiin arjen töyssyihin, sanoo Mikko Väisänen.

Jussi Nissinen ja Tommi P. Pesonen. Hankkeen koulutuksia ja verkostoyhteistyötä koordinoi Mikko Väisänen (keskellä)

Neuvontapalvelutyön rinnalla hanke tekee etsivää sosiaalityötä verkossa, perehdyttää mm. terveydenhuollon ammattilaisia ja järjestöaktiiveja huomioimaan vähemmistöjä työssään luontevasti ja luo vertaisverkostoa vapaaehtoisista.

Neuvontapalvelun sivut osoitteessa: www.sinuiksi.fi. Palvelu avataan myös osana Ranneliike.net-sivustoa.