Vielä on viikonloppu aikaa käydä katsomassa Priden valokuva- ja sarjakuvanäyttelyjä. Esimerkiksi valokuvaaja Martu Väisäsen moninaisuutta käsittelevä näyttely Yksi teistä on esillä Familia Clubin tiloissa Kotolassa sunnuntaihin asti. Alkuviikosta Väisänen järjesti tilassa myös Missing kiss -videotyöpajaa, jossa tehtiin yhdenvertaisuutta, rakkautta ja jokaisen omia rajoja kunnioittavaa videota. Videon on tarkoitus tulla myöhemmin nettiin jakamaan yhdenvertaisuuden sanomaa.

Otos Missing Kiss -videotyöpajasta. Kuva: Martu Väisänen

Kuka? – Oululainen valokuvaaja ja taiteilija Martu Väisänen.

Miksi mukana Pridessä? – Pride on minulle tärkeä tapahtuma ihan ihmisoikeusmielessä, ja ajattelin että Priden kautta tavoitan myös erilaisia ihmisiä Missing Kiss -projektiini. Pride on myös tärkeä paikka henkilökohtaisille kohtaamisille, uusien ja vanhojen ystävien tapaamiselle.

Mikä Missing Kiss -videotyöpaja? – Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävä projekti. Rakkaus ja välittäminen kuuluu meille kaikille, aivan kaikille. Samoin ihmisoikeudet.

Ketkä pussaa? – Eri ikäiset, eri sukupuolia edustavat ihmiset, jotka haluavat jostain syystä edistää rakkauden sanomaa ja yhdenvertaisuuden ideaa. Kysymys on myös ihmisten omista rajoista, niiden turvallisesta ylittämisestä ja omaan itseensä tutustumisesta.

Missä videon voi nähdä? – Oulun taiteiden yössä elokuussa 2014, ja se tulee myös Youtubeen.

Terassi Barissa Porthaninkadulla voi puolestaan nähdä Wolf Kankaren näyttelyn Kohtaamisia. Alla Kankaren tekemät kuvat Amnestyn translain uudistusta vaativaan kampanjaan, jotka julkaistiin Dubrovnikissa tiistaina.

 

 

Lisää tärppejä:

29.6. asti: Team Pärvelön lesbosarjakuvia. Kirjasto 10.

30.6. asti: Helsinki Priden sarjakuvanäyttely. Pasilan kirjasto.

4.7. asti: Miia Vistilä: Kaappeja ja Taisteluita. Sarjakuvia vähemmistössä. Kallion kirjasto.