Sosiaalisessa mediassa nousi eilen illalla kohu jääkiekkopersoona Juhani ”Tami” Tammisen lausunnosta. Tamminen puhui ammattikorkeakoulu Metropolian Metrosport 2014 -tilaisuudessa Olympiastadionilla.

Keskustelutilaisuudessa mukana ollut Roope Salminen kertoi esittäneensä Tammiselle tilaisuudessa kysymyksen, ”mistä johtuu, että Liigassa yksikään seksuaalivähemmistöä edustava pelaaja ole uskaltanut tulla julkisesti kaapista ja että mitä Liiga, Jääkiekkoliitto tai lajiyhteisö ovat viime vuosina tehneet ongelman ratkaisemiseksi?”

”Lätkässä ei törmää pikku hiirulaisiin”

Tamminen vastasi,” jääkiekko on maskuliininen laji. olen tehnyt kymmeniä vuosia töitä junioritasolta ammattilaisiin ja voin kertoa, että siellä ei pikku hiirulaisiin törmää”.

”Sanoin tilaisuudessa, että en ole nähnyt jääkiekkopiireissä yhtään homoa”, täsmensi Tamminen Ilta-Sanomille.

Tilaisuuden aiheena oli Kuinka yhteisöllisyys luo hyvinvointia, muita keskustelijoita Leena Harkimo, Abdirahim ”Husu” Hussein, Hanna Huumonen, Tuire Ranta-Meyer.

Aiheesta kirjoitti Ilta-Sanomat.

Useat ammattijääkiekkoilijat ovat ottaneet kantaa avoimuuden puolesta. Suomessa Straight Star Allyn Harri Tikkanen, joka valittiin Vuoden heteroksi Gay Gaalassa tammikuussa.

You Can Play -projekti on esimerkiksi yksi ammattiurheilijoiden ponnistus homofobiaa vastaan Yhdysvalloissa.