He olivat Gaalassa tammikuussa. He ovat edelleen ajankohtaisia. Kuka tai ketkä heistä tulevat noutamaan palkinnon Savoyn lavalla? Alkaen ylhäältä vasemmalta: Elias Koskimies, Ronny Roslöf ja Petteri Paavola, Jenni Vartiainen, Janna, Krista Siegfrids, Laura Halme ja Tuija Pehkonen, Tahdon2013-kampanja, ToosaTV.  Alkuperäiset kuvat Karo Holmberg ja Tero Heino.

On tullut jälleen aika katsoa tätä vuotta ja nimetä ehdokkaat helmikuun Gay Gaalaan. Kuka sinun mielestäsi on Vuoden homo, Vuoden hetero?

Ehdota vapaasti

Tässä muutama vinkki toimitukselta muistin virkistykseksi. Voit ehdottaa mitä tahansa muutakin meille suomalaista hlbti-ihmisille tärkeää tai ajankohtaista asiaa vuodelta 2014.

QX Gay Gaala Helsingissä Savoy-teatterissa keskiviikkona 4. helmikuuta.

 

 

Vuoden Homo, Bi, Trans

Vuosi lähti isolla vaihteella, kun olympiauimari Ari-Pekka Liukkonen tuli kaapista. Näyttelijä Minna Haapkylä kertoi uuden rakkautensa olevan nainen. Jani Toivola oli runsaasti esillä tuoreen isyytensä myötä. NRJ:n Laura Haimila oli ehdolla viime vuonna, mutta ei aivan yltänyt voittoon, ehkä 2015?

Vuoden hetero

Onko hän poliitikko? Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kehotti puolueensa kansanedustajia äänestämään avioliittolain puolesta. Aikaisemmin paljon homojen puolesta puhunut Alexander Stubb ei ollut pääministerinä enää ihan yhtä suora. Arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin Piispa Irja Kantola kannattivat molemmat julkisesti avioliittolakia. Paleface räppäsi avioliittolain puolesta.

Vuoden kotimainen artisti

Jannan ura lähti lentoon uuden albumin myötä. Jenni Vartiaisen Terra myi tuplaplatinaa tänäkin vuonna. Jari SIllanpäältä tuli uusi levy. Diandra, Cheek, Haloo Helsinki, Kaija Koo, Mirel Wagner, Suvi Teräsniska, Anna Abreu – kenen pitäisi olla mukana äänestyksessä? Vain viisi mahtuu, valinta ei ole helppo!

Vuoden kotimainen kirja

Tämä kategoria on tänä vuonna kutkuttavan jännä, niin monta hyvää romaania on tullut ulos. Voittaako Elias Koskimiehen Ihmepoika, Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, Antti Holman Järjestäjä ja jo Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saanut Pajtim Statovci kirjallaan Kissani Jugoslavia. Kaikissa käsitellään homoteemaa, kaikki ovat kirjoittajansa esikoisromaaneita. Vai pitäisikö meidän äänestää jotain ihan muuta teosta? Mikä se on? Kerro meille!

Vuoden TV-tähti

Salatut elämät sai lisää homodraamaa kun vanha tuttu Pete Lattu tuli nuorukaisten Ronny Roslöfin ja Petteri Paavolan väliin. Kuka heistä veisi palkinnon, kun sen viime kerralla vei Larias. Cristal Snow taisteli Tanssii tähtien kanssa. Niin teki myös Janna. Vain Elämää -tähdet ja homoikonit Paula Koivuniemi, Paula Vesala ja Jenni Vartiainen ovat meille tärkeitä. Anne Kukkohovi hurmasi Koko Suomi leipoo -ohjelmassa.

Vuoden show, näytelmä

Onko se Svenskanin Mamma Mia? Vain Elämää 3 -konsertti, koska Paula Koivuniemi, Paula Vesala ja Jenni Vartiainen? Helsingin Gay-teatteri toi ensi-iltaan Edward II ja Jeffrey -näytelmät. Jokin muu teatterikappale?

Vuoden drag

Meillä on Jukka Kuronen, Miss Divet, ShoWhat, ToosaTv. Vai olisiko hän Antti Holman Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilari? Hän voi olla joku muu, jota juuri sinä ehdotat. Hän voi olla vakiintunut drag-taiteilija tai jonkin näytelmän naistähti, joka onkin mies. Tai toisinpäin.

Vuoden Keep Up the Good Work

Tahdon2013-kampanja vei kaksi palkintoa viime vuonna. Kova vääntö ja puserrus nähtiin myös tänä vuonna ja kampanjan taakse saatiin vielä kansalaisaloitteen lisäksi tuhatkunta yritystä ja sosiaalinen media oli tulessa. Veikkausliiga allekirjoitti Tasa-arvoisen Urheilun Lupauksen. Varusmiesliitto otti asiakseen hlbti-varusmiesten kokeman syrjinnän kitkemisen.

Vuoden homopaikka

Kannusta suosikkipaikkaasi. Voit ehdottaa ravintolaa tai baaria, kahvilaa tai toistuvaa klubi-iltaa. Dtm vei voiton 2014, miten käy nyt? Freedom, Hercules / Mann’s Street, Hugo’s, Cavalier / Terassibar, Café Kulma / Bear Park, Succes, Mixei, Stroke vai joku muu?

 

Kerro meille ehdotuksesi

Ehdokasasettelu on päättynyt. Äänestys on tammikuussa.