Useat suuryritykset ovat ottaneet tiukan kannan suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Yritykset painostavat Georgian osavaltion kuvernööriä Nathan Dealia, jotta hän käyttäisi veto-oikeuttaa, eikä allekirjoittaisi kiistanalaista lakia.

Laki, joka on herättänyt huomattavaa vastarintaa yrityksissä, on alunperin tarkoitettu suojaamaan pappeja, jotka eivät halua vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Laki antaisi myös sairaaloille mahdollisuuden kieltäytyä hoitamasta ihmisiä uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin perusteella.

Netflix on ilmoittanut, että sen tuotantoja ei enää kuvattaisi Georgiassa. TV-jätti on juuri saanut valmiiksi kahden elokuvan ja sarjan kuvaukset osavaltiossa ja suunniteilla on vielä kahden sarjan kuvaaminen lähikuukausina.

NHL on ilmoittanut, että Georgia menettää Superbowlin, mikäli laki hyväksytään.

Disney on ilmoittanut, että jos laki hyväksytään, se ei enää käytä Georgiaa kuvauspaikkana, huolimatta osavaltion anteliasta verokannustimista. Marvelin Ant-Man ja tuleva Captain America kuvattiin Georgiassa. Mikäli Disney, maailman suurin viihdeyritys, lopettaa liiketoimintansa Georgiassa osavaltio menettään LATimes.comin mukaan miljardeja dollareita.

Lisäksi uhkavaatimuksen kuvernöörille ovat esittäneet Viacom, 21st Century Fox, Lionsgate, CBS, Starz, Time Warner, The Weinstein Company, Sony, Comcast/NBC Universal, MGM, STX Entertainment, Open Road Films.

Kuvernööri Nathan Dealilla on aikaa 3. toukokuuta asti päättää allekirjoittaako hän lain vai käyttääkö hän veto-oikeuttaa.

Lähde: Attitude.com