Kuuluisan ruotsalaisen After Dark -dragryhmän alkuperäisjäsen Lasse Flinckman on menehtynyt 66-vuotiaana pitkälliseen sairauteen.

Kuva: Tobbe Gustavsson/TT

Lasse Flinckaman oli usean vuosikymmenen ajan Ruotsin ykköstähtiä. Yhdessä Christer Lindarwin kanssa hän oli Ruotsin kaikkien aikojen menestyneimmän drag-kokoonpanon After Darkin kasvot ja sen useiden menestysesitysten takana.

After Dark perustettiin 1976 Tukholmassa klubina Shazam diskoteekkiin ja muutaman kuukauden jälkeen se olikin jo suosiossa vailla vertaa. After Darkin ensimmäinen show Tukholman Hamburger Börsissä 1980 osoitti menestyksen kestävän. Seuravina vuosikymmeninä menestyvät esitykset seurasivat toisiaan Lasse ja Christer keulahahmoina.

Lasse ja Christer esittämässä La Dolce Vitan Melodifestivalenissa 2004. Kuva: Fredrik Sandberg/TT

Vuonna 2004 Christer ja Lasse saivat uuden läpimurron ja uuden yleisön, kun heidän panostuksensa Melodifestivalenissa kappale La Dolce Vita, tuli kolmanneksi. Lasse Flinckmanin ilmestyminen lavalle Anita Ekberginä suihkulähteellä kuuluu Melodifestivalenin klassisiin hetkiin.

2009 Lasse Flinckman lopetti taiteilijan uransa ja vetäytyi Skåneen, missä toimi kahvilanpitäjänä. Hänellä oli keuhkosairaus, mutta hän ei halunnut puhua siitä medialle, mitä kunnioitettiin.

Tänä vuonna After Dark juhlii 40 vuottaan näyttämöllä.

Lähde: QX.se

Christer ja Lasse 1980-luvulla eli Malena Ivarsson ja Cicciolina. Kuva: Jan Collsiöö/TT

 

Lasse ja Christer esittämässä La Dolce Vitan Melodifestivalenissa 2004, katso video.