Räikeän ja hauskan Miss Gay Finland 2016 -kisan voitti Helmi-Maaria Jokinen. Helmi-Maaria on kotoisin Espoosta ja on musiikkiteatterin ammattilainen sekä tuleva yrittäjä. Heti voiton julistuksen jälkeen tuore missi oli hämillään ja onnellinen voitostaan.

– Ajattelen kaikkia niitä nuoria, jotka luulevat olevansa maailmassa yksin, tämä voitto on heille, Helmi-Maaria sanoi vastaanottaessaan tittelinsä.

 

Kuva: Ömer Acar

 

Kaikkiaan kahdeksan finalistia kamppaili voitosta finaalishown aikana. Tuomariston kiihkeiden keskustelujen jälkeen Helmi-Maaria kuitenkin vei voiton. Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti: ”Miss Gay Finland 2016 on sanavalmis ja iloinen persoona, joka varmasti täyttää edellisvuosien saappaat. Voittaja oli myös suunnitellut valmiiksi missivuotensa.”

Kolmannen sijan eli Lähes Miss Gay Finland 2016 -tittelin sai Ida Boucht ja toinen sija, Melkein Miss Gay Finland 2016 -titteli meni Tuuli Kamppilalle. Tekstiviestiäänestyksessä Tuuli Kamppila sai eniten ääniä ja hänet kruunattiin myös tittelillä Yleisön Miss Gay Finland 2016. Hän sai 29 prosenttia äänistä.

Helmi-Maaria Jokinen valitsi voittosummansa lahjoitettavaksi Lahden Setalle.

Kisan kaikki kahdeksan finalistia olivat Jenni Lappalainen, Sanni Tolvanen, Helmi-Maaria Jokinen, Ida Boucht, Julie Heikkilä, Johanna Hagelberg, Enni Mäkiranta ja Tuuli Kamppila.

Tuomaristoon kuului edellisten vuosien voittajat Leena Luuri (2013), Melanie Orenius(2014) ja Catariina Salo (2015) sekä kisan tuottaja Kristiina Puukko, dtm:n ravintolapäällikkö Markus Hakala ja Seta ry:n pääsihteeri Kerttu Tarjamo. Kisa järjestettiin jo neljättä kertaa. Juontajana toimi Kristiina Puukko.