Rankassa homovastainen liike kerää tuhansia protestimarsseilleen. Vajaa viikko sitten sunnuntaina (16.10.) Pariisissa oli järjestävän organisaation, La manif pour tous, mukaan mukana 200 000 henkeä. Poliisin arvio on kuitenkin paljon pienempi 24 000 osallistujaa.

Kuvat: AP Photo/Michel Euler/TT

Viime viikon sunnutain (16.10.) mielenosoituksessa vaadittiin samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämistä. Tuhannet ihmiset siis kokoontuivat vastustamaan sitä, että valtio kohtelee kaikkia pareja samalla tavalla.

Homovastaisen kampanjan takana on muun muassa katolisia, muslimi- ja protestanttiliikeitä, lapsijärjestöjä ja niin kutsuttuja perhejärjestöjä sekä oikeistopoliitikkoja ja äärioikeistolainen Front National.

Ranskan homovastainen liike on yksi harvoja Länsi-Euroopassa, joka kokoaa säännöllisin väliajoin tuhansia mukaan katuprotesteihin vastustamaan homojen tasa-arvoista kohtelua. Kaksi vuotta sitten sama liike keräsi mielenosoitukseen samaa sukupuolta olevien parien sijaissynnytystä ja keinohedelmöitystä vastaan poliisin mukaan 70 000 ihmistä, järjestäjän oma arvio oli tulloinkin moninkertainen, 500 000.

Via QX.se