Kansainvälinen lhbti-järjestö ILGA julkaisi tällä viikolla tutkimustulokset maailman väestön asenteista. Tutkimus kartoitti suhtautumista seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun ja sukupuoliominaisuuksiin.

Kuvituskuva

Vuosittain toteutettavassa tutkimuksessa esitettiin 30 kysymystä kaikkiaan 96 331 henkilölle 65 eri maassa. Mukana olivat myös selvästi homovihamielisesti maat, kuten Saudi Arabia ja Irak. Lopputuloksena oli laajin koskaan toteutettu tutkimus asenteista seksuaalivähemmistöjä kohtaan koko maailmassa.

Kuluvan viikon tiistaina (18.10.) julkistetetut tulokset ovat jo toinen raportti, mikä tutkimuksesa julkaistaan. Ensimmäinen raportti julkistettiin toukokuussa. Nyt julkaistu toinen raportti The Personal and the Political: Attitudes towards LGBTI People around the World, kertoo tarkemmin muun muassa siitä, miten seksuvaalivähemmistöjen kohtaamiseen suhtaudutaan.

Tässä muutamia lukuja tutkimusraportin tuloksista.

Maailmanlaajuisella tasolla lähes puolet, 46% vastaajista, tunteen jonkun lesbon, homon tai biseksuaalin. Vain noin kolmannes, 28% vastaajista, tuntee jonkun transsukupuolisen.

Reilu kolmannes, 38% vastaajista, pitää oikeana, että aikuisilla on oikeus suhteeseen samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Kuitenkin vain neljännes, 26% vastaajista, kannatti homosuhteiden kriminalisointia.

Enemmistö, 52% vastaajista, oli joko vahvasti tai jossain määrin samaa mieltä siitä, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten kiusaaminen on ongelma. Vielä suuremmalle enemmistölle, 65% vastaajista, oli yhdentekevää, onko heidän naapurinsa  homo tai lesbo. Enemmistöä, 64% vastaajista, ei myöskään häiritse, jos he eivät pysty ensi silmäyksellä tunnistamaan naapurinsa sukupuolta.

Lue tutkimuksesta tarkemmin ILGA:n sivulta.