Konservatiivinen evankelinen piispa Marcelo Crivella on voittanut pormestarin vaalit Rio de Janeirossa. Vapaamielisessä kaupungissa pelätään nyt konservatiivisen ajan koittavan.

Crivella sai ylivoimaiset 59,37% äänistä ja on Rio de Janeiron uusi pormestari. Miljoonakaupungille koittaa nyt uusi aikakausi. Aikaisemmin vapaamielisen bilekaupungin maineessa ollut kaupunki siirtyy nyt konservatiivisen johdon alle.

Kirjassaan Evangelizing Africa, Crivella nimitti homokseksuaalisuutta vahingolliseksi käyttäytymiseksi ja hirveäksi pahuudeksi. Talk Show -vierailussaan 2009 hän totesi, että homous on syntiä ja luonnotonta.

Aikaisemmista kommenteistaan huolimatta Crivella on luvannut, että hän ei leikkaa Pride-kulkueen budjettia. Hän on myös viimeaikaisessa haastattelussaan todennut, että hän on kaikkien pormestari, myös seksuaalivähemmistöjen.

Rio Without Homophobia ryhmän koordinaattori Claudio Nascimento kommentoi CNN:lle, että ihmiset ovat hyvin huolissaan kunnalisvaalien tuloksesta. Nascimento myös kaipasi takuita siitä, että uusi pormestari kunnioittaa kirkon ja valtion erillisyyttä ja ei ole vain yhden uskonnon kannattaja.

Kuva: Artyominc

Via gaytimes.co.uk