Suosittu tubettaja Tuure Boelius latasi tiistaina YouTubeen videon, jolla kertoo homoudestaan. Viaton kaapistatulo sai jännän käänteen, kun YouTube poisti videon. Keskiviikkona illalla video oli kuitenkin taas katsottavissa.

Koskettavalla videolla Tuure kertoo avoimesti tuntemuksistaan. Hän kertoo aikaisemmin sosiaalisessa mediassa saamistaan homofobisista kommenteista ja miten ne saivat hänet miettimään onko kaapista tulossa mitään mieltä, iltaisin hän rukoili, että ei olisi homo. Nyt kerrottuaan homoudestaan läheisilleen hän kertoo olonsa keventyneen huomattavasti ja olevansa ”sika onnellinen”.

Tuurella on YouTubessa yli 77 000 tilaajaa ja Olen homo -video on katsottu jo lähes 100 000 kertaa.

Katso video.

Boelius kertoi YleX:lle  sen tärkeydestä, että nuorille on tarjolla myös ei-heteroita esikuvia. Moni nuori tuskailee edelleen sen kanssa, uskaltaako omasta seksuaalisuudesta kertoa muille, minkä takia rohkeasti esimerkiksi homoudestaan avoimesti puhuvan esikuvan merkitys voi olla valtava.

– Mä olen melkein varma, että ihmiset, jotka ovat joko todella homofobisia tai Boelius-vastaisia, ovat flaganneet eli ilmiantaneet videota, että siinä on jotakin sisältöä, joka ei sovi YouTubeen, Boelius sanoo YleX:lle

Asiasta kertoi ensin Yle.