HeSetan syyskokous on valinnut kokouksessaan (30.11.) yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi kokeneen ihmisoikeusaktivistin Hassen Hninin (33). Tunisiasta kotoisin oleva Hnini on toiminut vuodesta 2003 useissa sateenkaarijärjestöissä Pohjois-Afrikassa ja Euroopassa.

Hnini (kuvassa)  on Tunisian ensimmäisen lhbt-järjestön, Damjin, perustajajäsen ja hän toimi järjestön puheenjohtajana neljä vuotta. Hän on myös yksi Pohjois-Afrikan ensimmäisen sateenkaarijärjestöjen yhteistyöverkoston, Khomsan, perustajista.

Tunisian vuoden 2011 vallankumouksen jälkeen Hnini joutui lopulta lähtemään maasta aktivisminsa vuoksi.

– Järjestömme päätavoite oli poistaa homoseksuaalisuus rikoslaista Tunisiassa. Työ on vaikeaa, sillä myös järjestön toiminta voidaan tulkita lainvastaistaiseksi.

Hnini saapui Suomeen vuonna 2013. Syksystä 2015 lähtien hän on vetänyt HeSetan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille suunnattua Together-vertaistoimintaa.

Tulevaa vuotta Hassen Hnini odottaa innolla.

Puheenjohtajakautensa aikana Hnini haluaa kiinnittää huomiota erityisesti HeSetan profiilin selkeyttämiseen, järjestön näkyvyyden parantamiseen ja viestinnän kehittämiseen. Hänen tavoitteenaan on myös lisätä vaikuttamistyötä lhbtiq-turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hnini odottaa myös työskentelyä Helsinki Priden parissa.

– Uskon, että yhteisön omaa toimijuutta tulee tukea ja vahvistaa. Haluaisin nähdä Helsinki Priden palaavan entistä vahvemmin juurilleen ihmisoikeustapahtumana.

HeSeta edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä, koulutus- ja konstultointipalveluilla sekä vaikuttamistyöllä. HeSeta järjestää myös vuosittaisen Helsinki Priden. HeSetan toimintaa voi tukea yhdistyksen kotisivuilla, jossa voi myös liittyä Hesetan jäseneksi.