Suomen neljäs QX Gay Gaala juhlistaa maaliskuussa voimaan astuvaa uutta avioliittolakia ja 100-vuotiasta Suomea. Neljäntenä vuotenaan gaala on jo vakiintunut suomalaisen sateenkaarikansan arvokkaimmaksi juhlaillaksi ja konsepti on huippuvireessä. Ehdolleasettelussa yleisö oli aikaisempaa aktiivisempi ja kuten ehdokkaista näkyy, taso on kova – voitto tule helpolla missään kategoriassa. Palkinnot jaetaan kaikkiaan 15 kategoriassa, lisäksi jaetaan QX kunniapalkinto toimituksen valitsemalle henkilölle erityisistä ansioista yhteisömme hyväksi.

Ehdokkaissa on mukana aivan nuoria ja pitkän linjan konkareita. Vasta 15-vuotias Tuure Boelius on ehdokkaana Vuoden homoksi ja 18-vuotias Jere Sivonen taistelee Vuoden drag -palkinnosta alan konkareiden 18. taiteilijajuhlavuottaan viettäneiden Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen kanssa. Vuoden kirja -kategoriassa on mukana esikoisensa julkaissut Otto Lehtinen ja konkari ja ikoni Pirkko Saisio. Mutta meneekö voitto kuitenkin Tommi Kinnusen menestysteokselle Lopotti? Edessä on jännittävä äänestys.

 

Äänestä täällä.

 

QX Gay Gaalan voittajat valitaan suoraan yleisöäänestyksen perusteella. Äänestys päättyy sunnuntaina 29. tammikuuta kello 23.59. Äänestys on kontrolloitu. Äänestysvalinnat vahvistetaan tekstiviestillä (0,50€), yhdestä matkapuhelinliittymästä voi äänestää vain kerran, äänestää voi vain suomalaisista liittymistä.

QX Gay Gaala on torstaina 2.2.2017 Savoy-teatterissa Helsingissä. Tulossa on yllätysten ilta – äänestyksen voittajat, palkintojen jakajat ja esiintyjät selviävät vasta illan edetessä.

Suomen neljännen QX Gay Gaalan juontavat yhdessä Jani Toivola ja Mikko Leppilampi (kuvassa yllä, kuva: Jussi Virkki). Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa jo toista vuotta Jukka Kuronen.

Lippuja gaalaan voi ostaa Lippu.fi alkaen 16.50 € tai Savoy-teatterista ja Helsingin kulttuurikeskuksen teattereista alk. 15 €. Tampereelta ja Turusta tulijoille on myynnissä lippupaketti bussikyydillä suoraan gaalaan ja takaisin.

QX Gay Gaalan pääyhteistyökumppani on Westerback 1897. Gaalaa tukevat myös yhteistyökumppanit Tiger of Sweden, Tom of Finland -elokuva, Barefoot Wine and Bubbly, Cityklinikka, GLounge & Skybar Club ja Sauna2 ja Astoria-Sali.

 

 

Ehdokkaat 2017 Gay Gaalassa

Vuoden homo, bi tai trans: Maru Hietala, Saara Aalto, Tuure Boelius.

Vuoden hetero: Juho Pylvänäinen, Irja Askola, Tuomas Enbuske.

Vuoden kirja: Tommi Kinnunen: Lopotti, Otto Lehtinen: Wurlitzer, Pirkko Saisio: Mies ja hänen asiansa.

Vuoden artisti: Evelina, Sanni, Vesala.

Vuoden biisi: Alma: Karma, Eini: Draamaa, Kaija Koo: Nämä yöt ei anna armoa, Laura Voutilainen: Miks ei.

Vuoden TV-tähti: Cristal Snow, Sohvaperunat Jari & Sanna, Niina Lahtinen.

Vuoden Keep Up the Good Work: Eurogames Helsinki, Hanko Pride, Vinokino.

Vuoden homoklubi: dtm, GLounge & Skybar Club, Hercules.

Vuoden homopaikka (muu maa): Mixei, Suxes, Yöhuikka.

Vuoden baari, ravintola, kahvila: Kulma/Bear Park, Room Bulevard, Freedom.

Vuoden drag: Jere Sivonen, ShoWhat, Sheila & Tommy.

Vuoden LHBTI-yrittäjä: Asmo Noronen: Helno, Sari Airas: Pallo-kodit, Soili Rautanen: Sora Design

Vuoden show, konsertti, näytelmä: Antti Tuisku: Petokiertue, Helsingin Gay-Teatteri: The Land of The Midnight Fun, Seinäjoen kaupunginteatteri: Lainahöyhenissä (La Cage aux Folles)

Vuoden muotisuunnittelija: Mert Otsamo, Samu-Jussi Koski, Tyra Therman.

Palkinto homokulttuurin edistämisestä: Kalkkuna eli Petri Svahn, Kristiina Puukko, Mega-Paula eli Juha Rastas, Annu Kemppainen.

Ehdokkaiden esittelyt ovat nähtävissä äänestyssivulla. Vain tekstiviestillä (0,50€) vahvistetut äänet huomioidaan, äänestää voit vain kerran.