Tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan 1. maaliskuuta. Ensimmäisen kuukauden aikana on maistraateissa 87 samaa sukupuolta olevaa paria solminut avioliiton. Lisäksi 770 rekisteröityä parisuhdetta muutettiin avioliitoksi. Tiedot julkaisi tänään Väestörekisterikeskus, joka on poiminut ne väestötietojärjestelmästä.

Eniten solmittiin uusia avioliittoja tai muutettiin rekisteröity parisuhde avioliitoksi Uudenmaan ja Hämeen alueilla, kaikkiaan 56 prosenttia yhteensä 857 parista. Pienimmät lukemat ovat Itä-Suomesta, Kaakkois-Suomesta, Pohjois-Suomesta ja Lapista. Näillä alueilla samaa sukupuolta olevien parien osuus uusista avioliitoista ja rekisteröityjen parisuhteiden muuttamisesta avioliitoiksi oli vain 16 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa eli vuonna 2013 rekisteröidyssä parisuhteessa yli 4 500 henkeä. Parisuhteen rekisteröinti oli mahdollista 1.3.2002 alkaen. Rekisteröityjä parisuhteita solmittiin vuosittain keskimäärin noin 300 ja eroja oli vuosittain keskimäärin 100. Tältä pohjalta voidaan arvioida, että avioliittolain tullessa voimaan rekisteröityjä parisuhteita oli voimassa noin 2 800 – jopa siis yli neljännes pareista on heti tilaisuuden tullen muuttanut rekisteröidyn parisuhteensa avioliitoksi.