Novaya Gazeta -lehti on saanut todisteita salaisesta leiristä Argunin kaupungin ulkopuolella minne homomiehiä viedään. Pink News -sivusto kertoo leiriltä pois päästetystä miehestä, jolta Tšetšenian viranomaiset olivat kuulusteluissa väkivaltaa käyttämällä yrittäneet saada homomiesten nimi- ja osoitetietoja. Viranomaiset myös takavarikoivat miehen kännykän ja selvittivät hänen sosiaalisen verkostonsa huolimatta siitä olivatko siihen kuuluvat homoja vai eivät.

Lerillä pidätettyjä kidutetaan sähköshokeilla ja hakataan. Joitakin pidätetyistä miehistä käytetään lunnaiden kiristämiseen perheiltä.

Ihmisoikeusjärjestö Humans Right Watchin Tanya Lokshina kirjoittaa:

– On mahdotonta kuvailla tarkasti miten paha tilanne seksuaalivähemmistöille Tšetšeniassa on. Homofobia kukoistaa ja homomiehet voivat joutua paitsi viranomaisten uhriksi, myös omien perheidensä kunnianmurhan kohteeksi.

Venäläisten ja ulkomaalaisten lehtien raporttien mukaan yli sata miestä on pidätetty epäillyn ”ei-perinteisen seksuaalisuuden” perusteella. Tšetšenian hallitus kiistää väitteet perättöminä, koska sen mukaan maassa ei ole homoseksuaaleja henkilöitä.

Suomessa Amnestyn sivuilla voi allekirjoittaa vetoomuksen Venäjän viranomaisille Tšetšenian tapahtumiin puuttumisesta. Suomalaiset poliitikot ovat olleet asiasta hiljaa.