Äskettäin The Journal of Social Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus selvitti heteromiesten seksuaalista kiinnostusta miehiin tilanteessa, samalla kontrolloitiin miesten humalan tasoa.

Kenttätutkimus tehtiin Yhdysvalloissa Keskilännessä baarien ulkopuolella. Siinä tutkittiin 83 heteroseksuaalinen halukkuutta samaa tai eri sukupuolta olevaa partneria kohtaan. Osallistujille näytettiin videota mahdollisista partnereista. Koehenkilöiden humalatila, partnereiden houkuttavuus ja seksuaalinen halukkuus mitattiin. Heille esitettiin joukko kysymyksiä alkaen siitä haluaisivatko he tarjota mahdolliselle partnerille drinkin ja voisivatko he kuvitella harrastavansa seksiä videolla näkyvän henkilön kanssa.

Regressioanalyysin avulla havaittiin, että alkoholin nauttiminen ennusti miesten seksuaalista halukkuutta sekä naisiin, että miehiin. Mitä enemmän miehet humaltuivat, sitä halukkaampia he olivat seksiin myös miesten kanssa.

Tutkijat havaitsivat, että yli kymmenen alkoholiannosta juoneet miehet olivat seksuaalisesti yhtä kiinnostuneita sekä miehistä, että naisista.

Kaksi aikaisempaa amerikkalaista tutkimusta kertovat, että seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa harrastaneiden määrä on kasvanut sekä miehillä, että naisilla. Vuosien 1990 ja 2014 välillä on miesten kanssa seksiä harrastaneiden miesten määrä noussut 4,5 prosentista 8,2 prosenttiin, naisilla 3.6 prosentista 8,7 prosenttiin.