Viime vuonna Lontoon Pride-kulkueessa poliisimies Phil Adlem polvistui ja kosi poikaystäväänsä. Hetki taltioitui kameraan ja pian video lähti leviämään viraalisti internetissä. Monet ylistivät kommenteissaan rakkautta ja tuoretta kihlaparia. Pian viha kuitenkin nousi pintaan.

The Guardinin mielipidepalstalla Adlem kertoo vihasta, jonka hänen elämänsä onnellisin hetki herätti.

– Olin silloin onneni huipulla. Minulla oli ihana sulhanen ja ystäviltä ja kollegoilta tuli hienoja kommentteja.

Mutta internetissä kasvoi vastareaktio. ”Teidät pitäisi tappaa hirttämällä”, ”todella iljettävää”, ”älkää syyttäkö ISISiä, jos he hyökkäävät heitä kohtaan”.

– En pystynyt edes laskemaan kaikkia kommentteja ja uhauksia. Sen jälkeen, kun yksi kollegani ja yksi opiskelijakavereistani yliopistolla käyttäytyivät vihamielisesti toivoin, että en olisi koskaan kosinut.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta kuin poliisimies ja hyväntekeväisyystyöntekijä kohtasi homofobiaa.

– Kotini oli vahvasti homovastainen. Kun 18-vuotiaana menin ulos salaisen poikaystäväni kanssa, jouduin raan hyökkäyksen kohteeksi. Kolme miestä raahasi minut sivukujalle pahoinpiteli minut vakavasti. He lopettivat vasta, kun paikalle tullut poliisi pakotti heidät lopettamaan.

Adlem huomauttaa kirjoituksessaan, että hänen tarinansa ei ole millään tavalla ainutlaatuinen, viharikoksia ja homofobiaa esiintyy yhä mitä suuremmassa määrin.

– Pride on korvaamaton positiivisuuden ja voiman lähde jokaiselle, joka on kokenut hyväksikäyttöä tai kiusaamista. Se on kehittynyt pitkälle alkuaikojen militantista mielenilmauksesta, median ja suuryritysten tukemana Pridea on mahdotonta väheksyä. Tämä on ei toivottu kehitys heille, jotka eivät hyväksy homoyhteisöä. Yhteisömme ulkopuolisten tuella onkin elintärkeä merkitys, se suojelee meidän oikeuksiamme vihaisilta vastustajilta, jotka kokevat olevansa kaltoin kohdeltu hiljainen enemmistö.

Katso koskettava kosinta tästä!