Homobaari Stonewallissa vietetyn illan jälkeen uusi-seelantilainen Ivan Flinn, 34, käveli vilkkaalla homokatu Oxford Streetillä Sydneyssä. Hän törmäsi ryhmään häiriköitä, jotka alkoivat huudella hänelle homofobisesti, ”saatanan homo”, ”homopillu”.

– Yksi miehistä tarttui paitaani kiinni niin, että nappeja irtosi.

Sitten Flinnia lyöntiin kasvoihin niin lujaa, että hänen leukansa meni sijoiltaan. Hän kaatui katuun, mutta yllättäen apuun riensi kolme säihkyvää ritaria – drag queen kolmikko täydessä tällingissä.

– Luulin oikeasti, että kuolen, rukoilin sankaria pelastamaan minut ja sain kolme enkeliä. Kun näin näin drag queenit, pystyin vain ajattelemaan ”luojan kiitos”, Flinn kertoo.

Dragit Coco Jumbo, Ivy Leaguee ja  Vybe olivat juuri hemmottelemassa itseään kebabilla raskaan työn jälkeen, kun helvetti pääsi irti yhdellä Sydneyn ruuhkaisimmista kaduista.

– Sanoin. että ”tahdot kiusata pikkupoikia, sinun pitää voittaa iso friikki. Kaiken tämän alla olen mies, joten antaa tulla””, kertoi Ivy The Advertiserille.

Flinn ihailee, miten urheasti hänen pelastajansa puuttuivat tilanteeseen. ”Peruukit lensivät ja tekokynnet katkeilivat.

– Häiriköt lähtivät karkuun, he ei eivät olleet osanneet varautua siihen, että drag queen kävisi päälle. Minua on lapsesta asti kiusattu homouteni takia ja jossain vaiheessa tulee piste, jossa pitää panna vastaan. Ilman, että välittää siitä tuleeko haavoja tai hajoaako peruukki, sanoo Ivy League eli Luke Karakia.

– Luulen, että he eivät tajunneet, mitä saivat vastaansa. Olen entinen rugbynpelaaja, sanoo Coco Jumbo eli Luke Waga. Yksi heistä yritti karata, mutta lähdin hänen peräänsä liikenteen seassa. Ihmettelen, että peruukki ei irronnut.

Sankariteon jälkeen Flinn on kerännyt rahaa korvatakseen pelastajiensa hajonneet perukit, rikkoontuneet korot ja irtokynnet. IT project managerina työskentelevä Flinn perustin rahankeräystä varten oman sivun, josta tulikin heti menestys ja hän sai koottua yli 1 000 dollaria kymmenistä eri lahjoituksista.

Kaikki muut ympärillä vain katsoivat hiljaisina, mutta dragit reagoivat silmänräpäyksessä, he ovat sankareitani, kirjoitti Flinn sosiaaliseen mediaan.