Ensimmäistä kertaa sai mustaihoinen nainen Emmyn parhaasta käsikirjoituksesta komediasarjassa. Lena Waithe palkittiin käsikirjoituksesta Master of None sarjan jaksoon Thanksgiving, jonka hän kirjoitti yhdessä Aziz Ansarin kanssa. Jakso kertoo Waithen kaapista tulemisesta.

Waithe käytti osan puheestaan LGBTQIA-perheelle.

– Näen teidät kaikki. Asiat jotka tekevät meistä erilaisia… ne ovat meidän supervoimiamme. Joka päivä kun menet ovesta ulos ja vedät ylle taikaviittasi, mene ja valloita maailma, koska ilman meitä maailma ei olisi niin kaunis kuin se on.

White jatkoi kiittämällä kaikkia kannustamasta ”pientä intialaista poikaa South Carolinasta ja pientä mustaa queer-tyttöä Chicagon etelä-puolelta”.

Whiten käyttämä lyhennys LGBTQIA oli myönnytys seksuaalisuuden moninaisuudelle ja on herättänyt kommentointia Twitterissä, koska kaikki kirjaimet eivät ole monelle tuttuja.

Aziz Ansari ja Lena White

Ruotsalainen hunkki Alexander Skarsgård voitti Emmyn parhaasta miessivuosasta mini-TV -sarjasta Big Little Lies, joka sai muitakin palkintoja. Kotiväkivallan ja perhekriisien ympärille kutoutuva tarina sai parhaan minisarjan Emmyn ja naispääosan esittäjä Nicole Kidman palkittiin myös Emmyllä.

– Kiitos, että tämä poika sai tuntea olevansa yksi tytöistä, totesi Skarsgård kiitospuheessaan.

Alexander Skarsgård, Nicole Kidman ja Resse Witherspoon Big Little Lies minisarjasta.

Emmy-gaalassa palkittiin myös maaginen supertrio 9 to 5 -tähdet Dolly Parton, Jane Fonda ja Lily Tomlin, sillä Tomlin ja Fonda tähdittävät parhaillaan TV-sarjaa Grace & Frankie.

Lily Tomlin, Dolly Parton ja Jane Fonda
Alexander Skärsgård perässään Lily Tomlin ja Dolly Parton