”Kahvia, kaljaa, leivonnaisia, esityksiä, drinkkejä, näyttelyitä, täytettyjä leipiä. Pieneen kahvilabaariin mahtuu paljon.” Näin esiteltiin pikkuriikkinen ja lämmin Cafè Bar Cavalier QX Gay Gaalan äänestyksessä 2015. Voittoa ei silloin äänestyksessä tullut, mutta suosittu Cavalier on ollut koko ajan.

Nyt omistaja vaihtuu. Cavalierin omistaneet Pekka Saukkonen ja Hans Timperi ovat myyneet Cavalierin liiketoiminnan. QX jutteli myynnistä Pekan kanssa.

Koska avasitte Cafè Bar Cavalierin?

– Avasimme Cavalierin yks kaks 1.2.12 kello 12:12. Päätimme avata yhdessä kahvilan, koska mahdollisuus ilmeni kuin taikaiskusta. Oli aika kokeilla uusia tuulia ja laittaa molempien pitkäaikainen haave ja osaaminen peliin. Se kannatti!

Miksi nyt myitte Cavalierin?

Hansille tulee ansaittu eläke-ikä täyteen pian ja oli aika etsiä Cavalierin ruoriin uusi yrittäjä. Nyt se sattui löytymään nopeasti. Siihen olisi voinut mennä kauemminkin aikaa.

Miltä luopuminen tuntuu?

– Onhan se aikamoinen muutos melkein 6 vuoden jälkeen, mutta uskomme että muutokset on hyvästä ihmiselle. Haikea, mutta samalla energinen ja onnellinen olo.

Taloudelliselta kannalta, oliko sijoitus omaan baariin kannattava?

– Cavalier on kyllä ollut koko ajan menestystarina. On ollut ilo, että asiakkaat löysivät sinne heti. Ravintola-ala ei ole helppo, mutta sitkeys ja osaaminen kyllä myös palkitaan.

Mitä aiotte tehdä nyt?

– Otamme nyt hieman etäisyyttä ja keskitymme hetkeksi toisiimme. Mutta mitään ei ole vielä tarkkaan päätetty, ja on tässä aina hieman suunnitelmiakin. Mutta niistä nyt sitten ehkä myöhemmin.

Mitä Cafè Bar Cavalierille nyt tapahtuu?

– Uuden omistajan mukaan hän haluaa Cavalierin toimivan kuten ennenkin. Konsepti on hyvä ja toimii. Nimi tulee säilymään samana.

– Uusi omistaja on todellakin tietoinen että Cavalier on gay-baari ja että me ollaan homopari.

– Muu henkilökunta jatkaa edelleen.

Cafè Bar Cavalier Gay Mapissa