Kevin Spacey on palkittu tähtinäyttelijä, joka tuli kaapista sillä hetkellä, kun hänen kerrottiin ahdistelleen seksuaalisesti toista miestä. Kohu-uutinen täytti mediatilaa eilen.

Sen jälkeen kun Anthony Rapp kertoi Kevin Spaceyn ahdistelleen häntä hänen olleessaan 14-vuotias vuonna 1986 on Spacey ollut otsikoissa. Eikä pelkästään ahdistelun vuoksi.

Spaceyn kaapista tulo samassa yhteydessä ahdistelu-uutisen kanssa on herättänyt suurta paheksuntaa lhbtq-yhteisössä.

Keskiössä on nyt se, että Spacey (58) homohuhuista huolimatta pysyi kaapissa vuosikymmenet, mutta päätti nyt kertoa olevansa homo, kun häntä syytettään seksuaalisesta ahdistelusta. Ja se, että Spacey ei muista Rappin kertomaa tapahtumaa ja vierittää syyn päihtymyksensä piikkiin.

Rankkaa arvostelua tulee muilta sateenkaari-ihmisiltä: Koomikko ja American Horror Story-Cult -näyttelijä Billy Eichner kirjoittaa: ”Kevin Spacey on juuri keksinyt jotain uutta: huonon hetken tulla ulos kaapista”.

Painavimman kritiikin esitti kuitenkin hbtq-organisaatio GLAAD, joka yleensä tukee julkkiksia kaapista tulemisessa.

– Kaapista tulo -tarinoita ei saisi käyttää häivyttämään syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta, sanoi GLAADin toimitusjohtaja ja puheenjohtaja Kate Ellis.

– Tämä ei ole Kevin Spaceyn kaapista tulo tarina, vaan tarina Anthony Rappin selviytymisestä ja kaikista heistä, jotka urheasti kertovat ei toivoituista seksuaalisista lähentelyistä. Median ja yleisön ei pidä kaunistella asiaa, Ellis jatkoi tweeteissään.

Koomikko Wanda Sykes twiittasi: ”Ei ei ei ei ei! Sinä et saa ”valita” suojaa sateenkaaren alla! Häivy!”.

Star Trek -näyttelijä Zachary Quinto twiittasi pitkän kannanoton, jossa hän toteaa Spaceyn kaapista tulon olevan surullista ja huolestuttavaa. Spacey ei toiminut esikuvana, kuten palkitulta ja suositulta näyttelijältä olisi voinut odottaa ja tullut kaapista pride-hengessä, vaan laskelmoidusti manipuloiden häivyttääkseen ahdistelusyytökset. Quinto muistuttaa, että uhrien äänet ovat ne, joita pitää kuunnella.

Jo eilen uutisen tullessa, vaadittiin Netflixiä lopettamaan Spaceyn tähdittämä huippusuosittu House of Cards sarja. Netflix on nyt vahvistanut, alle 24 tuntia Spacey-kohun jälkeen, että sarjaa ei enää jatketa tällä hetkellä tuotannossa olevan kuudennen kauden jälkeen. Netflixiltä kuitenkin kerrottiin, että sarjan lopettamisesta oli tehty päätös jo kuukausia aikaisemmin.

Maanantaina tuli myös tieto, että Spacey ei tule saamaan hänelle luvattua Emmy-palkintoa ahdistelusyytöksen vuoksi.

Via Vulture.com