Elina Gustafsson on voittanut nyrkkeilyssä MM-pronssia. Yle.fi julkaisi eilen haastattelun, jossa Gustafsson kertoo, miten muut pitivät lesboutta esteenä hänen uralleen. Hänelle itselleen avoimuus on aina ollut itsestäänselvyys.

– Minulle sanottiin suoraan, etten saa olla julkisesti lesbo. Sponsorit kuulemma lähtevät. Ura oli siinä. Olisi pitänyt heittää hanskat tiskiin, Gustafsson kertoi kotikaupunkinsa Porin ahtaasta suhtautumisesta Ylelle.

– En voinut käsittää, miten asia voi yhtäkkiä ollakin este koko uralleni, vaikka se ei vaikuta nyrkkeilyyni millään tavalla.

– Muistan juosseeni metsään ja soittaneeni itkien äidilleni. Ei hänkään voinut tajuta asiaa.

Gustafsson kertoo, että lähipiirille puhuminen ja tilanteen avaamien auttoi lopulta ratkaisevasti.

Ahdasmielisyyden takia Gustafsson muutti pois Porista ja asuu nyt Tampereella, mistä löytyi uuden kodin lisäksi uusi valmentaja ja uusi seura. Ahdistus on poissa ja terveys kunnossa, elämänilo ja treeni-into tuovat tuloksia ja voittoja.

– Urheilumaailmassa on tosi vähän roolimalleja ja esimerkkejä seksuaalivähemmistöille. Haluan olla ylpeästi yksi niistä. Olisin itsekin niitä kaivannut nuorempana, Gustafsson sanoo.

– Maailma kaipaa sellaisia ihmisiä, jotka uskaltavat tuoda asioita esille ja seistä ylpeänä selkä suorana juuri sellaisena kuin he ovat.

Gustafsson osallistui vuonna 2015 Miss Gay Finland -kilpailuun ja valittiin perintöprinsessaksi.