Viharikos vei 49 ihmisen hengen ja jätti moneen pysyvät vammat. Poliisi Omar Delgado, 45,  on saanut ylistystä sankarteostaan hyökkäysyönä. Se oli juuri Delgado, joka pelasti Zumba-ohjaaja Angel Colonin, kun tätä oli ammuttu kuusi kertaa.

Mutta Delgado vammautui myös itse Pulsessa. Hän kärsii vakavasta posttraumaattisesta stressireaktiosta, kertoo Attitude.

Joka yö 12. heinäkuuta 2016 tapahtumien jälkeen Delgado on herännyt huutaen samaan painajaiseen yökerhosta. Hänelle on myös vaikeata olla julkisilla paikoilla, kuten baareissa, ravintoloissa ja paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, koska pelkästi Pulsen tapahtumien toistuvan.

Kuukausien kuntoutusjakson jälkeen kolmen lapsen isä palasi töihin, mutta oireiden vuoksi hän pystyi tekemään vain hallinnollisia tehtäviä.

– En voi elää samalla tavalla kuin ennen Pulsen tapahtumia. Minusta tuntuu pahalta ja näen itseni hiipuvan pois, hän kertoi NBC Newsille.

Delgado on nyt irtisanottu 31. joulukuuta alkaen, vain puoli vuotta ennen kuin hän olisi ollut oikeutettu täyteen eläkkeeseen.