Marraskuussa otetuista kuvakaapuksista näkyy Pridejohtajan 15-vuotiaalle pojalle suorittamat kaksi maksua 600 kruunua ja 400 kruunua, euroissa reilut 60 euroa ja reilut 40 euroa.

Dagens Nyheterin mukaan syytetty Pridejohtaja on tunnustanut maksut sekä sen, että hän kahden vuoden ajanjaksolla on ollut seksichatissa pojan kanssa. Sitä vastoin hän ei olisi ollut tietoinen pojan iästä.

Aikaisemmin tällä viikolla kertoi Tuhkolma Priden entinen puheenjohtaja Haydar Adelson QX:lle päätöksestään jättää tehtävänsä. Haastattelussa hän kuulutti läpinäkyvyyttä Tukholma Priden organisaatioon.

DN:n mukaanTukholma Priden hallituksen toimet seksiostoväitteiseen ovat saattaneet vaikuttaa Adelsonin eroamiseen.

– Oli useita syitä, miksi päätin jättää tehtäväni, tämä asia on vain yksi niistä. Voin vahvistaa, että minulla oli toive että tietty päätös käsiteltäisiin eri tavalla, sanoo Adelson DN:lle.

– Katson, että hänet olisi pitänyt pidättää tehtävästään välittömästi ja meidän olisi tullut ilmoittaa asia poliisille. Osoittaaksemme että seisomme perusarvojemme takana ja että meillä on nollatoleranssi tämän tyyppisille teoille.

Syytetty Pridejohtaja kommentoi asiaa QX:lle ja kiistää seksinostamisen.

– Kiistän, että kyseessä olisi ollut seksinostaminen. Poika kertoi Qruiserissa olevansa 18-vuotias kun aloimme viestiä ja kertoi vasta paljon myöhemmin olevansakin vasta 16. Henkilö joka väittää, että olisin ostanut seksiä häneltä syyllistyy törkeään kunnianloukkaukseen ja toivon että se johtaa syytteeseen. Minua ei ole koskaan aikaisemmin loukattu, epäilty ja tuomittu tälla tavalla.

Tukholma Priden varapuheenjohtaja Britta Davidsohn toimii puheenjohtajana vuosikokoukseen asti, joka on helmikuun 18. Hän tiedottaa sähköpostilla, että hallitus ottaa tapahtumat vakavasti ja on lopettanut yhteistyön syytetyn Pridejohtajan kanssa.