Manvendra Singh Gohil päätti hyödyntää asemaansa seksuaalivähemmistöjen parhaaksi sen jälkeen kun kuninkaallinen perhe kielsi hänet ja aikoo nyt luoda turvallisen tilan LGBTQA-ihmisille. Tukikeskus on tulossa kuninkaalliselle alueelle Intiassa.

Manvendra on 650 vuotta vanhan länsi-intialaisen Rajpiplan Gohill dynastian 39. suora jälkeläinen. Hän on Rjpiplan maharajan todennäköisin perillinen.

Kruununprinssi otti suuren riskin kertoessaan olevansa homo 2006. Hänen perheensä kielsi hänet hyvin nopeasti ja teki perinnöttömäksi. Mutta se ei estänyt prinssiä Manvendraa seuraamasta omaa polkuaan ja hänen tarinansa kiinnitikin median huomion ympäri maailman.

Oprah Winfrey kutsui Manvendran ohjelmaansa kahdesti ja tänä vuonna hän oli mukana Keeping Up With the Kardashiansin jaksossa. Jaksossa prinssi valaisi kuuluisaa perhettä millaista on viettää koko elämänsä kaapissa piilottaen oma todellinen itsensä.

– Ennen kaapista tuloa elin kaksoiselämää ja valheellista elämää, joka uhkasi mielenterveyttäni, olin sairastua hermoromahdukseen, prinssi kertoi Gay Star Newsille.

– Kaapista tulon jälkeen elämäni on ollut läpinäkyvää, rehellistä ja helpottunutta.

– Myös mielenterveyteni on kohentunt, sillä olen aina halunnut elää totuudellista elämää.

– Intiassa suurin osa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista joutuu vanhempiensa kiristyksen kohteeksi ja pakotetaan menenään naimisiin vastakkaista sukupuolta olevan ihmisen kanssa, Manvendra kertoo haastattelussa.

Prinssi toivoo, että tuleva keskus auttaa ihmisiä hankkimaan ammatillisia taitoja, jotta he voivat tulla taloudellisesti ja emotionaalisesti itsenäisiksi. Se on tarpeellista Intiassa, jotta pystyy itsenäistymään biologisesta perheestään, prinssi muistuttaa.

– Suurin osa on taloudellisesti riippuvaisia vanhemmistaan perhejärjestelmämme vuoksi, elämme saman katon alla ja ruokailemme yhdessä.

Keskus rakennetaan Hanumanteshwarin kylään Intian kolmanneksi pisimmän joen Narmadan rannalle. Kylän rakensi 1927 Manvendran isoisoisä. Keskuksen palveluita tulevat olemaan viikoittaiset tapaamiset, kirjasto, tietokoneita, ammattiopetusta, musiikkiterapiahuone, konferenssikeskus, yhteiskeittiö, majoitusta ja terveysasema.

Keskuksen avulla halutaan luoda toivoa ja ymmärrystä ja edistää tasavertaisuutta, yhteisöllisyyttä ja näkyvyyttä yhteisössä, luoda toimintaa ja levittää totuutta koulutuksen kautta.

– Seksuaalivähemmistöille on tärkeää päästä paikkaan, missä voi kokea vapauden olla oma itsensä vaikka vain hetken, prinssi sanoo.

Tällä hetkellä prinssin kunnianhimoinen projekti kaipaa vielä rahoitusta ja vapaaehtoisia vastamaan projektin kulusta.