Tulevat Etelä-Korean talviolympialaiset ovat historialliset lhbt-urheilijoille, avoimesti homoja miesurheilijoita osallistuu ennätyksellisesti kolme, aikaisemmin avoimesti homoja miehiä ei ole talviolympialaisissa kisannut, muistuttaa out.com.

Mukana on taitoluistelija Adam Rippon (USA).

– En malta odottaa, että pääsen edustamaan maatani ja lhbt-yhteisöä Korean Olympialaisiin, Rippon kertoi The Advocatelle.

Moni amerikkalainen taitoluistelija on tullut kaapista päätettyään uransa, mutta Rippon on ensimmäinen, joka osallistuu avoimesti omana itsenään Olympialaisiin.

Rippon toivoo voivansa keskustella Pencen kanssa heidän yhteisen Etelä-Korean vierailunsa aikana ja selvittää, mitä varapresidentti oikeasti ajattelee homoseksuaalisuuden ”käsittelemisestä”.

Meagan Duhamel ja Eric Radford ovat Kanadan joukkueessa

Kanadasta osallistuu taitoluistelija Eric Radford. Hollannista Olympialaisiin tulee jälleen pikaluistelija Ireen Wüst, jolla on jo neljä kultamitalia Olympialaisista ja lumilautailija Cheryl Maas.

Itäväallasta osallistuu hyppääjä Daniela Iraschko-Stolz, joka voitti hopeaa Sotšissa.

Daniela Iraschko-Stolz voitti kultaa Oslossa 2011

Olympialaisiin osallistuu myös freestylehiihtäjä Gus Kenworthy (USA). Hän voitti hopeamitalin Sotšissa 2014.

– Lähden erittäin ylpeänä Koreaan perheeni, kotikaupunkini, USAn ja LGBTQ-yheisön puolesta!!! Woohoo!!!, kirjoitti innostunut Kenworthy Instagrammissa edustuspaikkansa selvittyä.

Yhdysvaltojen delegaatiota Olympialaisissa johtaa varapresidentti Mike Pence, mikä sai Ripponin kommentoimaan terävästi, kun tieto varmistui.

– Tarkoitat Mike Penceä, samaa Mike Penceä, joka rahoitti homoseksuaalien käännytysterapiaa? Tuota en usko.

Pencen tiedottaja riensi kiistämään väitteet perättöminä ja vakuutti, että varapresidentti tukee innokkaasti kaikkia USAn urheilijoita Pyeongchangissa.

Kaikkiaan Etelä-Koreassa kilpailee 14 seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa, jotka ovat suuntautumisestaan avoimia.

Jo mainittujen lisäksi kisa-areenoilla nähdään jääkiekkoilija Emilia Andersson Ramboldt (Ruotsi), lumilautailija Belle Brockhoff (Australia), pikaluistelija Brittany Bowe (USA), taitoluistelija Jorik Hendrickx (Belgia), murtomaahiihtäjä Barbara Jezeršek (Australia), lumilautailija Simona Meiler (Sveitsi), lumilautailija Sarka Pancochova (Tšekki), kelkkailija Sophie Vercruyssen (Belgia).

Talviolympialaiset järjestetään 9.–25. helmikuuta 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa.

Juttua päivitetty 10.2.2018 kahdeksalla uudella urheilijalla.