Avoimesti homo amerikkalainen freestylehiihtäjä Gus Kenworthy on median huomion kohteena talviolympialaisten aikana. Mutta kyseessä ei ole niinkään itse kisat.

Viime viikolla hän loukkasi peukalonsa harjoitellessaan ja kirjoitti siitä napakasti Twitterissä.

– Murtunut peukalo ei estä minut kilpailemasta. Mutta se estää minua kättelemästä Mike Penceä, kirjoitti Gus.

Nyt Gus on huomion keskipisteessä uudelleen, tällä kertaa sen aiheutti hellä suudelma miesystävän Matthew Wilkasin kanssa, kertoo The Guardian.

Se tapahtui juuri ennen slopestylen finaalia kun NBC:n kamerat löysivät parin ja niin kirjoitettiin homohistoriaa olympialaisissa.

”Tämä on upeaa!”

Finaalin jälkeen hiihtäjä kertoi, että hän on iloinen siitä suudelma kuvattiin.

– Tätä halusin jo edellisissä olympialaisissa, jakaa suudelman poikaystäväni kanssa, mutta olin liian peloissani, jotta olisin tehnyt sen. Se, että sen pystyy tekemään, antamaan hänelle suukon, että se kiintymys lähetetään koko maailmalle, se on uskomatonta.

– Uskon, että ainoa tapa todella muuttaa käsityksiä ja päästä eroon homofobiasta, rikkoa rajoja on tekemisen kautta. Minä en todellakaan nähnyt tällaista lapsena, ei ollut homourheilijaa olympialaisissa suutelemassa poikaystäväänsä ja luulen, että jos olisi ollut se olisi tehnyt elämästäni paljon helpompaa, joten toivottavasti tämä teki sen joillekin ihmisille.

Gus ei tällä kertaa voittanut mitalia, mutta tämän suudelman historia muistaa mitään mitalia paremmin.