Amerikkalainen freestylehiihtäjä Gus Kenworthy osallistui ensimmäistä kertaa olympialaisiin omana itsenään viikko sitten päättyneissä Etelä-Korean talviolympialaisissa. Useissa haastatteluissa hän kertoi uudesta vapautuneesta elämästään, joka oli aivan toista kuin hänen vielä olleessaan kaapissa Sotsin olympialaisten aikaan.

Mutta avoimuudella oli hintansa.

Gus on saanut osakseen valtavan määrän homovihaa sekä Youtubessa että Twitterissä. Yhdessä twiitissään hän näyttää kuvakaappauksilla esimerkkejä, miltä tuo viha näyttää.

– Niissä sanotaan: ”Nyt on 2018, ketään ei kiinnosta että olet homo. Homofobia ei enää ole. Lopeta tuo”. Samanaikaisesti kertovat Youtube-kommentit jotain muuta, kirjoittaa Gus vihaviestien alla.

CLINTON ANTAA TUKENSA

Kun Gus oli jakanut kokemuksensa Youtuben kommentoijista, vastasi Youtube hänelle. Yhdessä twiitissä he pyytävät anteeksi sitä, että kommentteja ei oltu suodatettu pois ja kutsuvat kommentteja ”mahdottomiksi hyväksyä”.

– Teemme kovasti töitä sen eteen, että sinun ei tarvitse nähdä kun joku yrittää antaa sinulle vihaa. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja suojella ihmisiä loukkaavilta kommenteilta, kirjoittaa Youtube.

Vastauksenaan Youtubelle Guss ehdotti, että Youtube lisää suodattamiinsa sanat ”hinttari (faggot)” ja ”tapa itsesi”.

– Olen tarpeeksi itsevarma ohittamaan nämä. Mutta nuorempana minulla olisi ollut vaikeampaa, kirjoittaa Gus (26).

Yksi monista, jotka ovat tukeneet Gusia on Hillary ja Bill Clintonin tytär Chelsea Clinton.

– Olen todella pahoillani Gus, että joudut kestämään tällaista. Kaikki nuo halpamaiset kommentit kertovat niiden kirjoittajista, eivät sinusta. Kiitos sinulle hienosta team USA:n edustamisesta suksilla ja ilman.