Tänään Querelle-festivaali tiedotti, että sillä on uusi tiedottaja,  35-vuotias helsinkiläinen tiedottaja ja toimittaja Clarissa Jäärni, joka tunnetaan ihmisoikeuksien puolestapuhujana ja joka on transtaustainen nainen.

– Lähden tähän työhön innokkain mielin, on suuri kunnia ja ilo saada olla edistämässä queer- kulttuuria maailmantilanteessa, jossa käydään voimakasta keskustelua arvoista ja asenteista. Tällaisen tapahtuman tarkoitus on avata ovia ja rakentaa siltoja meille ja tuleville sukupolville, sanoo Clarissa tiedotteessa.

Samalla festivaali haluaa kirkastaa julkisuuskuvaansa. Sitä on sosiaalisessa mediassa kritisoitu korkeista lipunhinnoista, joihin kohderyhmällä ei olisi varaa. Somemellakan seurauksena Helsingin Juhlaviikot päätti yhteistyön Querellen kanssa.

– Linjamme on ”tule sellaisena kuin olet”. Haluamme juhlimaan myös valkoisia, lihaa syöviä heteromiehiä. Tapahtuman tarkoitus on esitellä ihmisten monimuotoisuutta ja lisätä tietoutta ja ymmärrystä siihen, sanoo uusi tiedottaja.

Alennuslippujen myyntiaikaa on jatkettu maaliskuun lopusta huhtikuun loppuun, jotta entistä useampi pystyisi hankkimaan lipun.

Aikaisemmassa festivaalin tiedotteessa korostettiin, että sekä esiintyjät että yleisö ovat osa queer-yhteisöä.

Festivaalin aikaisempi väliaikainen tiedottaja Annu Kemppainen ja ohjelmatyöryhmän jäsen Maru Hietala jättivät työnsä organisaatiossa tällä viikolla. He ovat tunnettuja panoksestaan transpiireissä. Heidän tilalleen työryhmään tulevat Janne Siironen ja Riku Vejander, jotka ovat kokeneita helsinkiläisiä klubijärjestäjiä muun muassa monista homobileistä. Festivaalin puolelta ei kommentoitu muutoksia QX:lle tarkemmin.

Euroopan johtavaksi queer-festivaaliksi pyrkivä festivaali tavoittelee 12 000 kävijää kahtena päivänä. Se järjestetään 24.-25.8.2018 Helsingissä Vallilan makasiineilla. Esiintyjiä ovat muiden muassa Chelsea Manning, Big Freedia, Mykki Blanco, Beatrice Eli, Boris, HiFi Sean, Chicks on Speed, JD Samson, Hannu Väisänen ja Sofi Oksanen.