Kolmikymppinen miesprostituoitu myi seksipalvelujaan chatissa, jossa hän 2014 kohtasi uhrinsa. Helsingin hovioikeuden käsittelemässä jutussa oli kolme miesuhria, joista yksi oli syytteen mukaan saanut hiv-tartunnan suojaamattomassa seksissä miesprostituoidun kanssa. Prostituoidun kertomuksen mukaan uhri oli tarjonnut lisää rahaa, jos yhdyntä tapahtuisi ilman kondomia. Uhrin mukaan yhdyntöjä oli yli sata, kondomia ei käytetty kertaakaan.

Miesprostituoitu myönsi, että hän ei kertonut tartunnastaan, hän oli siinä käsityksessä että sitä ei tarvinnut kertoa. Hän kertoi, että lääkäreiden mukaan hänen mittausarvonsa olivat niin matalat, että hän ei todennäköisesti tartuttaisi ketään. Lääkärit olivat sanoneet hänen viruksensa olevansa harvinainen eikä se voisi tarttua. Hän oli aloittanut lääkityksen vasta alkaessaan seurustella.

Mies väitti, että uhri oli voinut saada tartunnan joltain toiselta. Uhri kertoi käyneensä säännöllisesti testeissä, eikä hänellä ollut tartunnan toteamisen aikaan ollut muita seksikumppaneita. Oikeus päätti, että ei ole riittävää näyttöä siitä, että tartunta olisi tullut joltain muulta.

Jutun toinen miesuhri oli ollut yhdynnässä syytetyn kanssa parikymmentä kertaa, joista suojaamattomina oli tapahtunut noin kuusi. Uhri sai tietää syytetyn hiv-tartunnasta vasta poliisilta.

Kolmas uhri oli syytetyn puoliso, jonka kanssa tämä oli aluksi ollut suojaamattomassa yhdynnässä ja salannut tartunnan kertoen siitä vasta neljän kuukauden seurustelun jälkeen.

Miesprostituoidulle tuomittiin vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Tuomion perusteena olivat törkeä pahoinpitely ja kaksi vaaran aiheuttamista, lisäksi mies sai tuomion muun muassa seurustelukumppaninsa raiskaamisesta.

Aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat.