Lindsay on kärsinyt vapausrangaistustaan eri vankiloissa Coloradon osavaltiossa Yhdysvalloissa keväästä 2017 lähtien, kertoo The Independent.

Yhdysvaltojen lakien mukaan voi vankeusrangaistukseen tuomittu transihminen saada yksilöllisen arvioinnin siitä sijoitetaanko hänet miesten- vai naistenvankilaan.

Lindsay kertoo, että hän on tiennyt 4-vuotiaasta asti olevansa trans, hänen sukupuoli-dysforiansa diagnosioitiin 2016 ja hormonihoidot aloitettiin 2017. Tästä kaikesta huolimatta Lindsayn katsottiin kuuluvan miestenvankilaan.

Hänen tuomionsa,  kestoltaan kaikkiaan kolme vuotta, on ollut yhtä helvettiä. Häntä on ahdisteltu, uhkailtu, käytetty seksuaalisesti hyväksi ja viimeisimpänä raiskattu.

Nieli partakoneenteriä päästäkseen pakoon ahdistelijoilta

Lindsayn asianajajan mukaan vankilan henkilökunta kieltäytyy kutsumasta häntä Lindsayksi ja pitää häntä miehenä.

Epätoivoissaan hän nieli partakoneenteriä päästäkseen pois vankilasta ja saadakseen tauon ahdistelijoiltaan sairaalassa.

Vankila kieltäytyy kommentoimasta tapausta The Independentille ja vetoaa asian keskeneräiseen käsittelyyn.

Lindsay ei ole ensimmäinen transihminen Yhdysvalloissa joka kärsii vankilajärjestelmässä. Noin 40 prosenttia transsukupuolisista vangeista on joutunut seksuaalisen ahdistelun uhriksi, joissa tekijänä on ollut toinen vanki tai vartija.

Vain San Francisossa ja New Yorkissa vangit sijoitetaan laitokseen sukupuoli-identiteettinsä mukaisesti.