Boston Bruinsin jääkiekkoilija Brad Marchand on You Can Play -projektin hbtq-lähettiläs joukkueessaan. Viimeisten kuukausien aikana hän on joutunut vastatuuleen nuoltuaan ottelun aikana vastapelaajansa kasvoja ja niskaa, kertoo Queerty.

Oheisella videolla hän nuolee ottelun aikana Toronto Maple Leafsin pelaajaa Leo Komarovia kahteen eri otteeseen. Komarov ei pistänyt läheisyyttä pahakseen, vaan totesi että ”me vain pelaamme jääkiekkoa ja se siitä”.

NHL haluaa kuitenkin saada Marchandin lopettamaan pelaajien nuolemisen, kertoo Elliotte Friedman amerikkalaisesta Sportsnetistä.

Outsports-sivusto on yksi monista, jotka kritisoivat Marchandia ja syyttävät häntä nuolemisen vuoksi homofobiasta. Hänen katsotaan käyttävän homoseksuaalista kokemusta vastapelaajiensa ärsyttämiseen.

– Hän olisi voinut taklata vastustajansa tai tehdä useita muita juttuja. Sen sijaan hän valitsi yhtälöön kahden miehen välisen läheisyyden, kirjoittaa OutSports.

Ammattijääkiekossa ei ole sääntöjä, jotka sanovat, että toista pelaajaa ei saa nuolla. Siksi siihen on kiellettyä ja vaikeata puuttua.