Tiistai-iltana Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisänen kirjoitti Facebookiin päivityksen, jossa hän kertoi, että tuleva ensi viikon pride-kulkue oli kohdannut yllättävän esteen. Tampereen keskusta on sekaisin raitiovaunutyömaan takia ja pride-kulkueen reitti on aiheuttanut päänvaivaa. Pirkanmaan Pridea järjestävä Pirkanmaan Setan pridekoordinaattori oli esitellyt Tampereen kaupungille reitin, jossa kulkue starttaisi Kauppakeskus Ratinan edustalla olevalta aukiolta. Tämä ei kuitenkaan ollut kauppakeskuksen mieleen.

”Kiinteistön omistajana emme valitettavasti voi antaa kulkueelle lupaa kokoontua kauppakeskuksessamme ja sen ulkoalueilla. Perustelumme on se, että kauppakeskuksemme on puolueeton toimija ja ympäristö, joka keskittyy ainoastaan kaupalliseen toimintaan, eikä sovellu yhdistysten tai liikkeiden vaikuttamisen paikaksi”,  tiedotti kauppakeskus.

Ironisesti kauppakeskus Ratinan verkkosivuilla on iskulause: ”Ratina – meidän kohtaamispaikka”.

Kauppakeskuksen vastaukseen pettynyt Väisänen laati Pirkanmaan Setan sivulle tiedotteen, jossa tuomitsi kauppakeskuksen näkökulman. Päivitys levisi viraalisti pian. Seuraavana aamuna kauppakeskus pyörsi kantansa ja päätti sallia pride-kulkueen kokoontumisen aukiollaan.

Pirkanmaan Priden kulkue siis kokoontuu lauantaina 9. kesäkuuta Ratinan aukiolla kello 14.30 ja starttaa kello 15. Viime vuonna mukana oli reilut 1500 ihmistä.

Ratina EI ole meidän kohtaamispaikkammeTampereen keskustan raitiovaunutyömaa vaikuttaa luonnollisesti myös Pirkanmaan…

Publicerat av Pirkanmaan SETA ry den 29 maj 2018