Suomen suurin Pride-tapahtuma Helsinki Pride on perinteiseen tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tänään tulleiden paljastusten jälkeen on selvää, että tuleva Pride-viikko on suurin koskaan.

Ohjelmassa on merkittäviä uutuuksia aikaisempiin vuosiin verrattuna. Puistojuhlassa on peräti kolme lavaa, joilla on ohjelmaa. Päätähtenä loistaa upea Janna. Pääjuhla kasvaa todella suureksi, kun se valloittaa Hernesaaren Ranta -kesäravintolan, jossa on peräti 4000 asiakaspaikkaa! Päätähtenä nähdään Dana International ja myös lätkäkohun aiheuttanut Vuoden homo Tuure Boelius esiintyy.

Pride-kulkue kokoontuu vanhaan tapaan Senaatintorilla ja starttaa kello 13 kohti Kaivopuistoa. Reitti kulkee Senaatintorilta Unioninkadun, Pohjoisesplanadin, Mannerheimintien, Eteläesplanadin, Kasarmikadun sekä Neitsytpolun kautta päätyen Kaivopuistoon

Helsinki Priden aina loppuunmyydyt Naistenbileet muuttavat Kaivohuoneelta ydinkeskustaan Skohaniin, jossa bailataan perjantai-ilta.

Pornceptual päättää Pride-viikon.

Pride-viikko alkaa avajaisbileillä The Jackie Barissa – se on se baari entistä Ison Robertin kadun vastapäätä.

Tiistaiyllätys on terassibileet Stockmannin katolla, missä musisoi Antti Autio.

Torstaina on Herculeksessa legendaarinen Baccara ja Kaikussa mikäli mahdollista vielä legendaarisempi Amanda Lepore ja Hercules & Love Affairin Andy Butler.

Viikko päättyy sensuellisti Ääniwalliin, jonne saapuu berliiniläinen fetissi-instituutio Pornceptual. Tapahtumistaan, lehdistään ja online-galleriastaan tunnettu kollektiivi keskittyy monimuotoiseen, inklusiiviseen ja taiteellisesti kunnianhimoiseen pornografiaan. Tapahtumassa levyjä soittavat Berliinin klubikentän veteraani ja Berghainin vakionimi Boris, Tukholman underground-skenessä aktiivisesti vaikuttava Damien Eie sekä Farrél. 1+1-huoneessa esitetään Pornceptualin audiovisuaalisia teoksia.

Pornceptualille on poseerannut myös helsinkiläinen Peter Lindgren.

Helsinki Pride 2018 suojelija on kansanedustaja Jani Toivola (vihr.).

Yhteistyökumppaneista on tällä hetkellä julkistettu vasta S-ryhmän Prisma, joka onkin uutinen myös itsessään.

Näillä paljastuksilla on hyvä odottaa jo hyvin pian koittavaa Helsinki Pridea!

Seuraa tarkempia tietoja ohjelmasta Priden sivulta.

Yhtenä tärppinä muusta ohjelmasta on mahdollisuus vierailla ilmaiseksi Hotelli- ja ravintolamuseossa katsomassa sen perusnäyttely sekä 5.8. sulkeutuva Rakkauden tiloja erikoisnäyttely. Siellä on muiden muassa nähtävillä ravintola Hansan lautasliina. 1960-luvulla Hansassa istuskelleet homomiehet päättivät että katoava kansanperinne homomiesten toisilleen antamista lempinimistä (rikoslain homopykälä oli vielä voimassa) pitää tallentaa, ja kun kellään ei ollut paperia mukana, otettiin paperinen lautasliina ja kirjoitettiin siihen.