Mr. Gay Finland valittiin yhdeksännen kerran viime yön finaalissa. Voittajan pokaalin vei Ismo Poutiainen, 35. Hän on kotoisin Kuopiosta ja asuu nykyisin Tampereella.

– Haluan muistuttaa, että sateenkaariyhteisö koostuu eri-ikäisistä ihmisistä. Kaapista ulos tuleminen on iso asia kenelle tahansa, mutta erityisen vaikeaa se voi olla vanhemmalle miehelle, joka on jo tottunut elämään heteroperhe-elämää salaten samalla oman itsensä. Jokaisen meistä tulisi voida tuntea olevansa hyväksytty ja rakastettu iästään riippumatta, sanoi Ismo heti valintansa jälkeen.

Ismo kertoi ennen finaalia pitävänsä itseään väliinputoajana jossain parikymppisen ja keski-ikäisyyden välissä. Jonain viikkona hän haluaa nauttia juustoista ja viineistä kauluspaidassa, toisena taas tanssia villisti DTM:n tanssilattialla sekä kolmantena rentoutua mökillä rantasaunaa lämmittäen ja hiljaista järveä katsellen. Ismon viesti on selvä: jokaisen tulisi voida tuntea olevansa hyväksytty ja rakastettu iästään riippumatta, eikä kenenkään pitäisi koskaan joutua valehtelemaan ikäänsä.

Ammatiltaan Ismo on parturi-kampaaja ja harrastaa vapaa-aikanaan kuntosalia, laulamista ja kirjoittamista.

Ismo on osallistunut Mr. Gay Finland -kilpailuun myös vuonna 2014, mutta halusi osallistua tänä vuonna uudelleen, koska koki olevansa entistäkin valmiimpi Mr. Gayn haasteisiin Suomessa ja maailmalla. Vuodet ovat tuoneet lisää karismaa sekä varmuutta itsestä ja omasta paikastaan maailmassa. Ismo ei siedä epäoikeudenmukaisuutta, ja hänen mielestään homoyhteisön tulisi entistä enemmän osoittaa hyväksyntää, suvaitsevaisuutta ja solidaarisuutta eri ikäisille HLBTQ-yhteisöön kuuluville, kerrottiin Ismosta kilpailun sivuilla.

1. perintöprinssiksi valittiin 24-vuotias Raahesta kotoisin oleva helsinkiläinen Simo Pokka ja 2. perintöprinssiksi 24-vuotias Joensuusta kotoisin oleva ja Outokummussa asuva Miro Turunen. Tekstiviestiäänestyksessä yleisön selväksi suosikiksi valittiin 25-vuotias Väinö Kähkönen Vantaalta.

Finaaliin osallistuivat lisäksi Juha Kulmala (37, Espoo), Juho Leskinen (20, Espoo), Jukka Mustakallio (31, Lahti) ja Mathias Meltsas (19, Lohja).

Vuoden 2018 Mr. Gay Finlandin valinneessa tuomaristossa olivat Mr. Finland 2015 Alex Hytönen, useista hittikappaleistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Vilma Alina, Tämän kylän homopoikana tunnettu bloggaaja Eino Nurmisto, Trasek ry:n varapuheenjohtaja ja ihmisoikeusvaikuttaja Kasper Kivistö sekä lifestyle-tubettaja ja malli Mikael Renwall. Tuomariston puheenjohtajana toimi Nylon Beatista tuttu laulaja Jonna Geagea. Kilpailun juonsi Drag Show Artist -kilpailun vuonna 2017 voittanut räväkkä drag-queen Xenia.

Mr. Gay Finland -kilpailussa valitaan Suomen fiksuin ja persoonallisin homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä, kirjoitetaan tiedotteessa.

Tekstiviestiäänestyksen tuotto lahjoitettiin Translaki-kampanjaan joka ajaa translain kokonaisuudistusta, jotta sukupuoltaan korjaavien ihmisten hyvinvointi ja oikeudet toteutuvat.